Esperanza sponsors

17 maart 2018

Eendracht Termien - Esperanza Pelt 1-2

Pelt moest op bezoek bij leider Termien. Dennis Geenen was geschorst. Andries Schepers, Jelle Rykx en Stijn Molenberghs waren out en doelman Ben Mertens was op missie met het leger.

Veel volk in het stadion 'T Heke in het Genkse Termien. De bijna 500 toeschouwers zagen de thuisploeg al na vijf minuten spelen een uitstekende kans krijgen, gelukkig voor Pelt schoot thuisspeler Ramon Voorn de gemeten voorzet meters over de kooi van doelman Thomas Cypers. Zou dit het sein zijn voor een belegering richting Pelts doel, neen. Esperanza speelde met veel overgave, een over-mijn-lijk mentaliteit was hier nodig en was er ook. Pelt dreigde ook, maar de kansjes van Dennis Klaps en Stijn Deckers kon doelman Luca Bruno niet verontrusten. Bij Pelt was doelman Thomas Cypers aanwezig, niet dat hij wereldsave's uit zijn mouw moest toveren, Thomas stond er altijd en was niet op een foutje te betrappen. Dat we met een brilscore de rust in gingen was de verdienste van Pelt, het lag zeker niet onder.

Na de pauze de zelfde acteurs en ook is nu de thuisploeg meteen gevaarlijk, over rechts een mooie aanval. Een gemeten voorzet voor de kooi van Cypers en Niels Van Caubergh kan makkelijk scoren, 1-0 na een aanval uit het boekje na nog geen vijf minuten spelen in de tweede helft. Zou Pelt nu kraken, neen want de thuisploeg krijgt op de kans net voor het uur na (die naast gaat), geen uitgespeelde kansen meer. En plots is Pelt daar en hoe, de eerste mogelijkheid na de pauze is raak, Jean Black is afwerker van dienst 1-1 na een uur spelen. De thuisploeg kreeg een slag van hamer want Pelt heeft het evenwicht herstelt en loert nu op de counter. Niels Vandebroek komt tussen de lijnen voor doelpuntenmaker Jean Black. Niels krijgt vlak na zijn invalbeurt een unieke kans op de 1-2, hij besluit op doelman Bruno en in de herneming redt diezelfde Bruno ook de poging van Junior Ebobo. De thuisploeg kan nog één keer gevaarlijk dreigen, gelukkig voor Pelt gaat nu ook de poging net naast het doel. Een verdiend punt lijkt in de maak want de slotfase breekt aan, Pelt heeft alles onder controle en heeft nog een extra'tje in petto voor zijn trouwe achterban. In een bos van spelers is het Stijn Deckers die de bal binnen kopt en Pelt naar een 1-2 tussenstand brengt met nog twee minuten op de klok. De thuisploeg met de handen in de haren, niet meer bij machte om iets te forceren en Pelt boekt een belangrijke en deugddoende zege, op karakter! Chapeau! Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, waarvan vier ploegen die tegen de degradatie vechten is alles nog mogelijk om dit Pelt nog in de top vijf zien te eindigen... Volgende week komt Ternesse Wommelgem op bezoek.

Opstelling Esperanza Pelt: Thomas Cypers, Junior Ebobo, Sven Van De Kerkhof, Benjamin Bahtiri (75' Giel Maris), Jean Black (62' Niels Vandebroek), Maarten Swolfs, Stijn Deckers, Dennis Klaps, Eloy Schildermans, Cédric Geijsels en Jarne Vandebriel (85' Steff Doumen)

Doelpunten: 48' 1-0 Niels Van Caubergh, 60' 1-1 Jean Black en 88' 1-2 Stijn Deckers

© 2014 - 2019 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube