Esperanza sponsors

9 september 2018

Esperanza Pelt - KSV Bornem 0-2

Een onnodige nederlaag, daar was het iedereen na 90 minuten mee eens. Degradant Bornem verloor net zoals Pelt de openingswedstrijd en kon een tweede nederlaag best vermijden.

Bij Pelt waren Dennis Klaps en Jean Black out, nieuwkomer Erfan Khani zat op de bank en Cedric Geijsels stond in de basis. Pelt begon met veel moed aan de wedstrijd, ook de bezoekers toonden dat ze best wat voetballers in hun rangen hadden maar tot een uitgespeelde kans kwamen ze echter niet. Pelt daar in tegen wel, het moest het vooral van inzet en karakter hebben en zo kreeg Pelt enkele mogelijkheden voor de pauze maar men kwam telkens een voet te kort of de poging was te plat getrapt om de Bornemse doelman Maes te verschalken. Bornem kwam één dicht bij een treffer, een schot van ruim 50 meter richting doelman Mertens, Ben moest zich toch reppen om een wereldgoal te vermijden. Op slag van rusten moest Pelt de 1-0 scoren maar Pelt-spits Kevin Clerckx miste oog in oog met doelman Maes de opgelegde kans om met een verdiende voorsprong de rust in te gaan.

Ook na de pauze had Pelt alles onder controle en versierde nog wat doelkansen en wat voor kansen, de bal wou er niet in of het doelkader stond in de weg. Bornem ontsnapte meermaals... Met nog twintig minuten op de klok komt Erfan Khani tussen de lijnen voor Ferry Aerts. Niet veel later gaat een poging van Stef Laurens voor de bezoekers via Khani in het Pelts doel en het staat tegen alle verhoudingen in 0-1. Pelt krijgt een slag van de hamer want dit jong geweld lijkt duidelijk een pak ervaring te missen want nog geen twee minuten later is de 0-2 een feit wanneer de bezoekers een toch wel knappe aanval opzetten en via enkele stationnetjes kopt Mattis Persoons overhoeks binnen.

Het scenario Leopoldsburg herhaalde zich, op enkele minuten tijd lag Pelt in de touwen. Vandaag was Bornem echt niet beter, Pelt mist een killer en misschien ook wel iemand die de lijnen uitzet. Aan inzet kunnen we de spelers echt niets verwijten. Volgende week zaterdag maken we de verplaatsing naar Houtvenne, opgelet de aftrap is vervroegd naar 18:00 en de supportersbus vertrekt om 16:15 aan Sportpark De Roosen en 16:30 aan De Schakel.

Onderstaande de link naar de Foto’s van de wedstrijd tegen Bornem.

https://www.flickr.com/gp/142367579@N06/YV1k0q

© 2014 - 2019 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube