Esperanza sponsors

27 januari 2019

KVK Wellen - Esperanza Pelt 0-1


Pelt moest het op het synthetisch veld van Wellen doen zonder de geschorste Senne Verbiest en doelman Ben Mertens was op militaire missie, zo verscheen de 18-jarige Brent Driesen voor het eerst aan de aftrap. Brent is de zoon van ex-Esperanza Neerpelt doelman, Bart. Kevin Clerckx kwam in de spits de geschorste Verbiest vervangen.
Met Brent Van Hees, Rune Doms, Maxim Goossens, Giel Leën, Jordie Van Vander Schoot stonden er zelfs 6 spelers aan de aftrap die 21 jaar of jonger waren. De bijna 26-jarige Cédric Geijsels was de oudste van de basis elf.

Wellen en Pelt maken er een voorzichtige studieronde van, in het verleden, vorig jaar onder andere, zagen we altijd een gretig en sterk Wellen. Vandaag was Pelt zeker niet naar hier gekomen om zich te laten afslachten. Het eerste gevaar, van de thuisploeg noteren we iets na twintig minuten controlerend voetbal, er ontstaat een uitstekende schietkans. Gelukkig voor Pelt gaat de bal over. Pelt dat echt niet onder ligt kan voor weinig gevaar zorgen. Kevin Clerckx krijgt een half kansje en Jordie Vander Schoot krijgt te weinig ruimte om af te drukken, misschien was een andere optie, zoals een strafschop uitlokken ook een mogelijkheid. Doelman Rausin plukte de bal uit de voeten van Jordie. Het laatste woord had Pelt doelman Brent Driesen, via hem ging nog een goede lokale mogelijkheid in hoekschop. De 0-0 bij de rust was misschien een juiste weergave al was de thuisploeg gevaarlijker voor doel.

Na de pauze keert Pelt de rollen om, nu zijn het de manschappen van Geert Knapen die voor gevaar zorgen. Kevin Clerckx lijkt vlak na de pauze de 0-1 te scoren maar knalt staalhard in het zijnet. Uitstel echter want niet veel later is de 0-1 toch een feit, Kevin zet zijn misser van enkele minuten eerder recht en scoort fraai vanaf afstand en overhoeks binnen, 0-1. De thuisploeg moet nu uit zijn schelp komen en dan speelt in de kaart van het jeudige Pelt, er komen counters.
Terwijl de Esperanza-defensie met Schildermans, Van Hees, Geijsels en Swolfs schitterend werk verrichten vergeet Pelt het af te maken, twee keer krijgen ze de kans om Wellen definitief uit te tellen maar de counters worden telkens de nek omgewrongen. Jordie Vander Schoot kreeg weer een uitstekende kans maar kopte net naast. Wellen dringt aan, Pelt kraakt maar begeeft niet. Het vizier van Wellen staat gewoon niet goed gericht en doelman Brent Driesen staat zeer volwassen te keepen, op een foutje te betrappen amper een moeilijke bal moeten pakken op die ene na, tien minuten voor affluiten tovert Brent een wereldsave uit zijn mooi. Hij voorkomt met een kattensprong in de 1-1 uit de korte hoek, klasse! In de slotfase ontsnapt Pelt echt aan de gelijkmaker wanneer Maxim Goossens verkeerd terug speelt, Wellen onderschept de bal en lijkt alleen richting doel te mogen gaan. Tot verbazing van iedereen, vriend en vijand vlagt de lijnrechter off-side... de bal kwam dus degelijk van een voet van Pelt dus er was nooit sprake van off-side. Op karakter, wilskracht en jeugdig talent haalt Pelt de zege binnen. Op zich geen gestolen punten zoals vorige week tegen Houtvenne, vandaag kreeg men toch enkele goede kansen en uiteraard kende Pelt af en toe wat geluk.
Ook bedankt aan de talrijke Esperanza-supporters, jullie zijn zo belangrijk in de strijd om het behoud!

kevin clerckx.jpg
Kevin Clerckx scoorde fraai de 0-1, uiteindelijk het enige doelpunt op Wellen (foto: EspPeltwebteam)
© 2014 - 2019 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube