Pelt - Turnhout 2-1
7 APRIL 2024

Niet met het mooiste voetbal maar met veel wil en soms een gelukje, zo konden we de overwinning tegen de Binken uit Turnhout kort samenvatten.

Onze pre-matchdinners was al aan zijn 14de aflevering dit seizoen bezig, opnieuw fullhouse qua tafelgangers. Sportief dan lagen Sam Van Aerschot en Jan Smolders in de lappenmand. Trainer Geert Van Dessel behield dezelfde ploeg die voor Pasen Nijlen met 0-3 oprolde.

Pelt kon mits winst de bezoekers uit Turnhout uit de eindronde-debatten kegelen, al had Pelt een statistiek tegen. Nooit eerder kon men winnen thuis tegen Turnhout, 3 nederlagen en 1 gelijkspel.

De wedstrijd dan, die zat lang op slot. Op het kwartier een grote kans voor Pelt, Tijs Renckens heeft de 1-0 aan de voet, maar wordt in de zestien op een correcte manier getackeld. Pelt kreeg rond minuut 25 een vrije trap dicht bij de cornervlag, Yannick Mols schildert de bal voor doel en het is Maxim Goossens die de bal net genoeg raakt, via de verste paal gaat de bal in doel, 1-0. De bezoekers moeten nu komen en een schot uit de tweede lijn gaat naast. Met een krappe en terechte voorsprong gaan we de rust in, 1-0.

Na de pauze moet Pelt het hebben van inzet en mentaliteit. De bezoekers prikken gevaarlijk tegen en er is goede Ben Mertens nodig om de gelijkmaker met een beenveeg te voorkomen. Op counter speelt Pelt het tweemaal niet goed uit zodat de wedstrijd spannend blijft. De bezoekers claimen nog een strafschop en met nog ruim een kwartier op de klok scoort Maico Gerritsen de bevrijdende 2-0. Al kunnen we niet lang juichen want de bezoekers maken de aansluitingstreffer al heel snel, 2-1 komt er op naam van invaller Lars Adriaensen. Hoekschop voor Pelt, die levert niets op en dan gaat het razendsnel, bijna een dodelijke counter van de bezoekers. De gelijkmaker hangt ei zo na tegen de touwen maar Jarne Mols gooit lijf en ledematen voor de bal, oef... geen gelijkmaker wel een eerste driepunter ooit in eigen huis tegen KFC Turnhout. Eindstand 2-1