Pelt is zeker van eindronde na winst (0-1)
13 APRIL 2024

Met een zuinige maar dik verdiende zege op Witgoor Dessel heeft Esperanza Pelt zich vanavond verzekerd van deelname aan de eindronde voor promotie.

Op Witgoor speelde Pelt een zeer sterk openingskwartier met meteen vier uitstekende mogelijkheden. Maico Gerritsen had na 5 minuten spelen altijd de 0-1 moeten scoren maar kopte pal op doelman Yarne Arraloza. Mourad Daoudi trapte over, ook schoten van Yannick Mols en Siebe Paesen gingen niet binnen zodat we na amper 12 minuten spelen al heel wat te zien kregen. Ook kreeg Pelt een resem hoekschoppen, 10 voor de pauze, ook hier blonk doelman Arrozola uit om telkens het scoren te beletten. Pelt had alles onder controle en het balbezit zou best wel 75 procent zijn geweest voor de rust. Toch was er die ene uitbraak van de thuisploeg waar doelman Ben Mertens zijn kunnen toonde en de nul op het bord hield. Vlak voor de rust moest Jarne Mols de strijd staken met een blessure, Thomas Paumen kwam tussen de lijnen. Met 0-0 gingen we rusten hier op Witgoor.

Tijdens de pauze wordt Tijs Renckens gewisseld voor Joël Di Biniamu. Pelt krijgt na de pauze meteen loon naar werken, Maico Gerritsen wordt alleen voor doel gevonden, nummer twintig van het seizoen is een feit, 0-1. De verdiende voorsprong geeft Pelt weer vleugels. Siebe Paesen dweilt de linkerflank af, vindt een uitstekende doelman Arrazola op zijn weg en in de herneming ligt die dekselse doelman weer in de weg om Maico het scoren te beletten. En plots is daar Witgoor, met dé kans van de wedstrijd voor de thuisploeg, maar Ben Mertens moet niet onderdoen voor zijn collega aan de overkant. Met lang uitgestrekte armen houdt hij de nul op het bord voor Pelt. Pelt vergeet zich te belonen. Doelpogingen volgen er nog voldoende. Yannick Mols heeft de 0-2 aan de voet maar vindt ook Arrazola op zijn weg. Thomas Paumen kan tot tweemaal toe niet de bal kadreren. En in het slot treft Maico Gerritsen nog het doelkader. In de problemen kwam Pelt niet echt vandaag, spannend bleef het wel door de uitstekende doelman Arrazola en de missers aan Pelts kant.

Door deze zege is Pelt zeker van deelname aan de eindronde, volgend weekend treft Pelt thuis KVK Wellen, Pelt blijft sowieso na deze wedstrijd 4de (door meer gewonnen wedstrijden).