Esperanza sponsors

29 september 2019

FC ESPERANZA PELT - EENDRACHT TERMIEN 3-0 (RUST 1-0)


Pelt had vertrouwen getankt na de goede wedstrijd in en tegen Linden vorige week. Na de recente twee thuisnederlagen wou Pelt eindelijk de punten eens thuishouden dit seizoen. Met tegenstander Termien op het programma was dit niet evident, begin augustus verloor Pelt nog kansloos in Genk met 4-1.

TWEE PLOEGEN DIE WILLEN VOETBALLEN

Beide ploegen laten meteen zien dat ze er een leuke wedstrijd van willen maken, nog voor het kwartier is de eerste goede mogelijkheid voor Pelt. Helaas staat het vizier van Dylan Put nog niet goed gericht, hij trapt naast. Termien laat zien waarom ze nog niet verloren dit seizoen en voetbalt aardig mee.

DE DERDE PELTSE MOGELIJKHEID IS RAAK

Dylan Put krijgt nog een tweede mogelijkheid maar ook nu kan hij niet scoren. Uitstel echter want paar tellen later kan Pelt verdiend de score openen. De actie begint links achteraan waar Sven Van De Kerkhof een crossbal van wel 50 meter verstuurd naar Bruno Andrade op rechts, Bruno zet twee mannetjes in de wind en geeft de perfecte assist aan Serhat Koc die binnentikt, 1-0.

PELT ONTSNAPT AAN DE 1-1 MAAR VERGEET ZELF DE 2-0 TE SCOREN

De wedstrijd blijft een aangenaam kijkstuk tussen twee sterke ploegen. Termien krijgt een uitgelezen kans op de gelijkmaker maar aan de tweede paal wordt er onbegrijpelijk gemist, gelukkig voor Pelt. Met de rust in zicht krijgt Pelt ook nog een goede scoringsmogelijkheid, alweer via de bedrijvige Dylan Put. Dylan lijkt te scoren maar ex-Esperanzadoelman Luca Bruno redt subliem op de poging van Dylan zodat de voorsprong aan de rust meer dan verdiend is.

EVEN ALARMFASE ROOD BIJ PELT

Na de pauze komt Termien sterk uit de kleedkamer. Het wil snel de gelijkmaker scoren maar bij Esperanza staat ene Jan Vanhengel in doel, hij houdt in één fase driemaal zijn netten schoon of de verdediging kan het gevaar ontzetten. Pelt staat achteraan sterk maar houdt ook veel volk vooraan voor de counter. Pelt doorstaat de Genkse druk van pakweg tien minuten en kan terug vrijer ademen.

STRAFSCHOP OP DE PAAL VOOR PELT DAN MAAR OP VRIJE TRAP

Dylan Put wordt op het uur in het straatje gestuurd en wordt foutief in de zestien gestopt. Een logische strafschop volgt en Bruno Andrade mag zich opmaken voor de strafschop. Termien-doelman Luca Bruno voert nog een psychologisch spelletje op met Bruno, de elfmeter van Bruno wordt spijtig op de binnenkant van de paal getrapt, geen 2-0. Uitstel van executie echter want de Peltse aanvallen worden telkens foutief gestopt, nu krijgt Pelt een vrije trap op een leuke plaats voor een linksvoetige. Het is de rechtsvoetige Serhat Koc die iets fraais uit zijn mouw schudt. Vol met de wreef vlamt hij het leer in de kooi voorbij een kansloze Luca Bruno, 2-0

2 GOALS EN 1 ASSIST VOOR SERHAT KOC

De sterke Dylan Put krijgt ook loon naar werken, de 3-0 is een kopie van het eerste doelpunt maar dan met enkele andere acteurs. Op rechtsachter vertrekt de bal via Sven Joosten richting linksvoor, Serhat Koc kan plots richting doel af gaan maar gunt Dylan Put ook een doelpunt, in plaats van zelf te scoren legt hij de bal breed naar Dylan. Die op zijn beurt de doelman op het verkeerde been zet en dan netjes de 3-0 tegen de netten trapt.

RUBEN CORSTJENS MIST DE 4-0

Met een nog een kwartier te spelen komen alle wisselspelers nog tussen de lijnen en dat waren Gijs Brouwers, Jean Black en Tom Kusters. Termien heeft zich al even bij de nederlaag neergelegd. Verdediger Ruben Corstjens is nog heel dicht bij de 4-0 maar trapt van dichtbij over. Eindstand 3-0

Conclusie: Een cupmatch tussen twee sterke ploegen, Pelt kreeg ook tegen dit Termien een resem kansen en kon op belangrijke momenten scoren maar misschien ook rekenen op een uitstekende doelman Jan Vanhengel want we houden nu twee weken op rij de nul. Het was een heel sterke collectieve prestatie, doe zo verder jongens!

Zondag maken we de verplaatsing naar Lyra Lierse, de supportersbus vertrekt om 12u45 aan de Kentings. Tot dan!
© 2014 - 2020 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube