Esperanza sponsors

6 oktober 2019

LYRA LIERSE BERLAAR - FC ESPERANZA PELT 0-0


Na de deugddoende 6 op 6 en telkens met een cleansheet trokken we met veel vertrouwen richting Berlaar om Lyra Lierse partij te geven. Bij Pelt waren geen afwezigen zodat trainer Geert Knapen luxe selectieproblemen had.

ONDANKS EEN ZOMPIGE GRASMAT ZIEN WE METEEN ENKELE KANSEN

Nog voor de aftrap gingen de hemelsluizen open, gisteren speelde Rita Berlaar ook op deze grasmat zodat we zoals we voorspelden een zwaar veld voorgeschoteld kregen. De thuisploeg kan meteen voor gevaar zorgen. Jordy Peffer stuurt Jason Adesanya diep, zijn schot wordt via doelman Jan Vanhengel in hoekschop gewerkt. Wat later kan de thuisploeg opnieuw dreigen, nu kan Ruben Corstjens onheil voorkomen. Pelt dreigt een eerste keer via Bruno Andrade over rechts, goede voorzet maar geen afwerker voor de kooi van doelman Kristof Maes. Iets voor het kwartier gaat diezelfde Maes bijna in de fout, een uittrap wordt pardoes in de voeten van een verraste Serhat Koc geschoten, Serhat gaat richting doel maar de bal gaat via een verdediger in hoekschop. Een andere optie was op links Dylan Put aanspelen.

VEEL HOEKSCHOPPEN VOOR DE THUISPLOEG

Lyra Lierse past zich het best aan op het zware veld. Ze krijgen een flink aantal hoekschoppen maar Pelt komt nauwelijks in gevaar. Twee kopballen van thuisspeler Koen Weuts gaan over of de Peltse afweer doet goed zijn dienst. Doelman Jan Vanhengel gaat nog een keer goed gepast in de voeten van Peffer en houdt zo de nul op het bord. Pelt probeert wel maar tot echte uitgespeelde kansen komt men niet.

PELT HOUDT STAND

De thuisploeg voert de druk even op, er volgt een heet standje voor het Pelts doel. Tot driemaal toe krijgt Pelt de bal niet weg maar ook de thuisploeg vergeet de score te openen. Bij een counter van Pelt, wordt Dylan Put lelijk getackeld door Lars Van Den Brande waar de Lyra-speler zeer blij mag zijn dat hij slechts geel krijgt. Met 0-0 gaan we de rust in.

PELT KOMT STERK UIT DE KLEEDKAMER

Pelt komt gesterkt uit de kleedkamer en krijgt meteen twee hoekschoppen waarvan de tweede bijna een doelpunt oplevert. Doelman Maes redt de poging van Bruno Andrade. Wat later mag Bruno aanleggen vanuit de tweede lijn, zijn atoomschot gaat een half metertje over de kruising. Lyra Lierse krijgt ook enkele kansjes maar zowel Peffer als Mathias Nijs vinden de netten niet.

DOELMAN JAN VANHENGEL REDT 2 KEER KNAP

Iets over het uur moet doelman Jan Vanhengel echt vol aan de bak. Hij zweeft een poging van Peffer uit doel en een minuutje later tikt hij de kopbal van Gwen Jacobs over de deklat. Tussendoor gaat ex-prof Mo Messoudi nog graag neer in de zestien, swalbe en geel.

SVEN JOOSTEN HEEFT DE 0-1 AAN DE VOET MAAR TRAPT OVER

Veel lokale kansen maar ook Pelt krijgt nog een uitstekende doelkans na een mooie aanval via enkele stationnetjes. Het is Sven Joosten die binnen de zestien mag aanleggen, helaas niet binnen het kader want hier zat veel meer in. De thuisploeg krijgt nog enkele halve kansjes en bij Pelt is invaller Tom Kusters nog dicht bij een doelpunt in de laatste minuut. Tom stond 5 seconden op het veld toen hij de bal naast kopte. Pelt pakt een mooi punt tegen een sterk Lyra Lierse.

Conclusie: Een zwaar veld waar enkele van onze jongens het toch wel moeilijk mee hadden. We zagen een bedrijvige Bruno Andrade en een zeer sterke invalbeurt van Gijs Brouwers. We hadden kunnen verliezen want de thuisploeg kreeg de meeste kansen maar hadden net zo goed ook kunnen winnen want in het voetbal tellen enkel de doelpunten.
Op speeldag 7 komt het ongeslagen Turnhout naar De Roosen...

© 2014 - 2020 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube