Esperanza sponsors

22 oktober 2019

Esperanza Pelt stopt samenwerking met trainer Geert Knapen


Esperanza Pelt heeft verrassend een einde gemaakt aan de samenwerking met zijn trainer Geert Knapen.
Toch wel verrassend want Pelt staat momenteel vierde in het klassement op vier punten van leider Sint Lenaarts.
Afgelopen zondag won Pelt nog met 2-5 op het veld van Bilzerse Waltwilder en bleef zo een vijfde week op rij ongeslagen.

Trainer Geert Knapen voelde het ontslag al aankomen. De samenwerking met de sportieve staf en Geert liep al een gehele tijd stroef. Hij doelt dan vooral op het transferbeleid, hij werd nooit betrokken bij de transfers. Hij twijfelde om zelf ontslag te nemen maar wilde de ploeg niet in de steek laten.

Voorzitter Jan Winters laat weten dat de beslissing komt van de sportieve staf. Als twee partijen niet op dezelfde golflengte zitten dan moet er ingegrepen worden. Hij benadrukt wel dat Geert Knapen uitstekend werk heeft geleverd maar als er een haar in de boter zit dan kan je beter scheiden dan nog langer wachten.

Pelt maakte meteen ook de opvolger bekend. Benny Lunenburg komt over van Dessel Sport waar hij hulptrainer was. De 44-jarige Lunenburg speelde bij Overpelt Fabriek, Lommel SK, Verbroedering Geel, Dessel Sport, Tienen, Sporting Hasselt en KFC Lille. Bij Tienen was hij hulptrainer toen Esperanza met trainer Patrick Witters er tegen moest spelen in 2015-2016. Patrick Witters ging van Pelt naar Dessel Sport waar hij eind vorig seizoen ontslagen werd, Benny Lunenburg was hulptrainer en nam over. Met 9 op 12 hield hij Dessel Sport in 1ste amateur.

De club wil Geert bedanken voor zijn inzet en geleverde prestaties.
Ook wil het zijn opvolger, Benny Lunenburg, veel succes wensen.

trainerswissel.jpg
© 2014 - 2020 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube