Esperanza sponsors

15 december 2019

Mathieu Mertens (54) nieuwe trainer Esperanza Pelt


Pelt heeft zijn nieuwe trainer beet, met de 54-jarige Mathieu Mertens haalt het een bekende persoon in huis. Mathieu was eerder trainer van Overpelt VV en met Esperanza Pelt speelde we tegen Mathieu toen hij trainer was van oa. Vlijtingen VV en Leopoldsburg.

Mathieu was keeper bij Patro Eisden waar hij samen met trainer Lei Clijsters de promotie vierde naar tweede nationale in 1994. Later, in 1997 kwam Mertens zelfs in eerste nationale uit, hij versierde een mooie transfer naar Germinal Ekeren en werd er de doublure van Jan Moons. Hij zou ook nog bij Verbroedering Geel in eerste nationale onder de lat staan.

Na zijn spelersloopbaan werd hij trainer. Zijn eerste club werd het Genkse Cobox 76. Later zou hij nog bij Eendracht Termien, Overpelt VV, Vlijtingen VV, Bilzerse Waltwilder en K.ESK. Leopoldsburg aan de slag gaan. Tijdens het seizoen 2017-2018 nam hij bij 1ste provincialer Park Houthalen over, de club had 0 op 30 en Mathieu loodste Park Houthalen naar de interprovinciale eindronde voor promotie waar het uiteindelijk verloor van Racing Mechelen. In het seizoen 2018-2019 stond Park Houthalen het eerste maar stapte Mathieu na een meningsverschil zelf op. Hij zou enkele maanden later trainer worden bij Dessel Sport uit 1ste amateur die net hun trainer Patrick Witters had ontslagen. Maar na een maand werd Mertens ook bij Dessel Sport ontslagen wegens een magere 3 op 12. Onze ex-coach Benny Lunenburg hield Dessel Sport doen in 1ste amateur...

Namens de ganse Esperanza-familie wensen we Mathieu heel veel succes bij onze club!

mathieu_mertens.jpg
© 2014 - 2021 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube