Esperanza sponsors

30 augustus 2020

Met de hakken over de sloot tegen derde provincialer Meldert, nu wacht Brainois

Gisteren speelde Esperanza Pelt met vuur. Tegen de zeer verdienstelijke derde provincialer SK Meldert stond het na 90 minuten 1-1. Een uitslag die niemand had verwacht want de wedstrijd begon goed voor Pelt. Serhat Koc scoorde in twee tijden de 1-0 na amper 7 minuten spelen. Pelt speelde een sterk openingskwartier en kreeg via Tony Cinti nog twee mogelijkheden om de score op te drijven. Bob Putzeys trof nog buitenkant paal. Vanaf dan sputterde de motor en Meldert kwam eens aan het venster piepen. Doelman Jan Vanhengel moest goed plat. Op het half uur kwamen de bezoekers dan toch langszij, de vrijstaande Michiel Matthijs scoorde fraai de 1-1 in de verste hoek. Voor de pauze kreeg Jens Meeus en alweer Tony Cinti de kans om met een voorsprong de rust in te gaan maar hun pogingen misten het doel.

Na de pauze hielden de bezoekers makkelijk stand. Pelt kreeg amper of geen uitgespeelde kansen bijeen gevoetbald. Op het uur kwamen Jan Smolders en Jelle Van Rijswijk tussen de lijnen. Jan kreeg even later een kans, zijn kopbal ging een metertje naast. Ook de vele hoekschoppen leverde niets op voor een bleek Pelt. De bezoekers prikten met veel goede wil tegen maar ook zij kwamen niet tot uitgespeelde kansen. In het slot moest Serhat Koc de 2-1 scoren, in de kleine rechthoek kopte hij onbegrijpelijk naast en zo kwamen er verrassend strafschoppen om een winnaar aan te duiden.

Pelt mocht beginnen en Sven Van De Kerkhof trapte de eerste tegen de touwen. De eerste poging van Meldert werd door doelman Jan Vanhengel gepakt. Pelt faalde niet want de pogingen van Carlo Palmans, Jelle Van Rijswijk, Gijs Brouwers en Serhat Koc gingen allen onhoudbaar binnen zodat Pelt de strafschoppenreeks met 5-3 won.

In de volgende ronde wacht ons Royal Stade Brainois dat met 3-0 won van RSC Naastois. Stand bij de rust was 0-0, Michel Maxime 1-0 (58'), Sandro Tardio 2-0 (76') en Scohy Tom 3-0 (88') scoorden in deze Henegouwse derby voor de thuisploeg. De ploeg wordt getraind door ex-sporting Charleroi speler Tibor Balog.

De wedstrijd gaat door op zondag 6 september 2020, aftrap om 16:00 op De Roosen .


© 2014 - 2020 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube