Esperanza sponsors

6 september 2020

FC ESPERANZA PELT - R. STADE BRAINOIS 2-2 (5-3)

Esperanza won vorige week met de hakken over de sloot van provincialer Meldert. Vandaag kwam het onbekende Brainois op bezoek. Een ploeg ook uit derde amateur uit Henegouwen.

Bij Pelt toch enkele wijzigingen tegenover vorige week. Serhat Koc, Maxim Goossens en Jan Smolders zaten op de bank. Gianluca Maria (pas terug aan het trainen), Tom Kusters en Gijs Brouwers vielen af.
Niek Van den Putte en Jelle Vanrijswijk stonden aan de aftrap.

Vanuit het verre Brainois was een zeer luidruchtige groep supporters afgezakt met trommels en veel gezangen.
Het eerste wapenfeit is voor Pelt via Niek Van den Putte, hij ziet dat doelman Guillaume Bievez iets voor zijn doel staat en probeert hem te verschalken met een lobbal die een metertje naast naast. De bezoekers hebben wat later meteen een reactie, Hugo Sardo test de vuisten van doelman Jan Vanhengel. Jens Meeus vliegt al snel op de bon met geel en de bezoekers nemen de wedstrijd stevig in handen. Vooral via de flanken hebben onze backs meer dan hun handen vol. Nog voor het half uur valt de logische 0-1 via Sardo. Hij krijgt te veel ruimte en schiet fraai binnen. Ook Niek Van den Putte en Kenny Ponet krijgen nog voor de pauze een gele kaart. De bezoekers krijgen nog kansen op meer maar gelukkig voor Pelt gaan deze pogingen ofwel over of naast. De veel sterkere bezoekers gaan dan ook verdiend de rust in met een voorsprong van máár 0-1.

Serhat Koc komt tussen de lijnen voor Bob Putzeys. De bezoekers lijken de match meteen te willen beslissen want na amper vijf minuten na de pauze is de 0-2 al een feit. Amaury Patris is afwerker van dienst. Pelt krijgt maar geen kans bijeen gevoetbald. Bezoeker Antonio Debole schiet nog rakelings over de kruising. Bij Pelt moeten Jens Meeus en Jan Smolders die allebei heel wat tikken kregen geblesseerd van het veld. Tony Cinti en Maxim Goossens komen tussen de lijnen met nog goed dertig minuten op de klok. De bezoekers beginnen nu tijd te rekken, bij het minste contact laten ze zich vallen en laten zich verzorgen. Pelt vindt eindelijk zijn tweede adem en begint de bezoekers terug te dringen op hun eigen helft al blijven de grote kansen uit. Met nog ruim tien minuten op de klok vertrekt Tony Cinti randje buitenspel over de linkerflank, zet voor doel en Sven Joosten kan de aansluitingstreffer binnenduwen, 1-2. Pelt wil meer en het theater van Brainois blijft voortduren, mooi is het allemaal niet meer wat deze ploeg nu laat zien. Serhat Koc claimt tevergeefs een strafschop en in de slotminuut krijgen de bezoekers uiteindelijk het deksel op de neus. Sven Joosten zwiept de bal voor de box en Serhat Koc kopt binnen. In de vijf minuten overtime gaat Pelt op zoek naar meer al moest doelman Jan Vanhengel nog een gevaarlijk schot over de deklat tikken. Met 2-2 na negentig minuten konden we zeker leven, er kwamen weer strafschoppen aan te pas en daar scoorde iedereen voor Pelt, bij de bezoekers trapte Patris op de deklat zodat Serhat Koc bij 4-3 Pelt naar de volgende ronde kon trappen en dat deed hij ook.

Nu wacht Spouwen Mopertingen dat met zijn tienen vanmiddag provincialer Montignies met 4-0 opzij zette.

50275989691_4475a51622_k.jpg
Met een goal en assist was Sven Joosten zeer belangrijk vandaag
© 2014 - 2021 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube