Esperanza sponsors

13 september 2020

Esperanza Pelt - Spouwen Mopertingen 5-3


Pelt kon vandaag niet rekenen op goudhaantje Serhat Koc. Gianluca Maria zat eveneens niet bij de kern, hij deed woensdag wedstrijdritme op tegen Lindelhoeven. Ook Tom Kusters haalde de selectie niet zodat de bank eruit zag met Bob Putzeys, Rune Doms, Gijs Brouwers en doelman Roy Franken. De bezoekers uit Mopertingen schakelde in de vorige ronde probleemloos provincialer Montignies uit met 4-0. Pelt werd een uur van de mat geveegd door het sterke Brainois en stootte met veel meeval door.

Van een studieronde was vandaag geen sprake, al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat beide ploegen er zin in hadden, we zagen meteen een leuke pot voetbal. De enthousiaste bezoekers kregen op het kwartier een strafschop, overigens terecht was Sven Van De Kerkhof liet het been hangen. Bezoeker Joren Paulus schoot de 0-1 binnen. Pelt was niet van slag, bleef de doel opzoeken en Jelle Van Rijswijk trapte nog geen twee minuten later de gelijkmaker fraai binnen, doelman Tom Grootaers had geen verhaal. Bezoekers blijven goed meevallen al is een kans afdwingen een ander verhaal. Bij Pelt is de drang naar meer veel groter, Niek van den Putte scoort nog voor het half uur de 2-1 en dat is verdiend te noemen. Op zes minuten tijd buigen we een achterstand om. Jelle Vanrijswijk moet wat later naar de kant met een gekloven wenkbrauw die later gehecht zou worden. Bob Putzeys komt Jelle vervangen. Pelt blijft de wedstrijd in handen houden en gaat met een verdiende voorsprong de rust in.

Ook de na de pauze het zelfde spelbeeld, Spouwen Mopertingen wil wel maar Pelt is vandaag te sterk. Jan Smolders kan de 3-1 scoren via een gelukje, de bal gaat achterwaarts in doel via zijn hoofd. Wat later gaan de boeken helemaal toe wanneer ook Niek van den Putte zijn tweede van de avond scoort, 4-1 en we spelen nog geen uur.
De bezoekers prikken nog tegen via Cokgezen Reda, 4-2 en een kwartier voor tijd wordt Jens Meeus foutief gestopt in de zestien. Strafschop voor Pelt al jaagt Sven Van De Kerkhof deze elfmeter over doel, het blijft 4-2.
Invaller Gijs Brouwers mist nog de 5-2 al komt er die wat later dan toch, die andere invaller Bob Putzeys scoort uit de tweede lijn.
In blessuretijd kunnen de bezoekers een derde maal scoren via een knap doelpunt van alweer Cokgezen Reda, 5-3.
Pelt wint zo ruim verdiend en mag het in de volgende ronde opnemen in en tegen Heur Tongeren dat Houtvenne uitschakelde na het nemen van strafschoppen.
Bij Pelt zijn Jens Meeus en Niek van den Putte geschorst (beide 2de geel gehad in deze bekercampagne).
De eerste competitiewedstrijd in en tegen KVK Beringen wordt verschoven naar woensdag 23 september met aftrap om 20u30.

pelt-spm.jpg
Jelle Van Rijswijk heeft net de 1-1 gescoord (foto:Dick Demey)

© 2014 - 2021 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube