Esperanza sponsors

23 september 2020

KVK Beringen - Esperanza Pelt 1-4


Tegenover de bekerwedstrijd op Heur Tongeren waren er drie wijzingen. Niek van den Putte, Jens Meeus en Jan Smolders stonden terug aan de aftrap. Het duo Serhat Koc en Gianluca Maria zaten geblesseerd in de tribune.
Pelt moest in het nostalgische Mijnstadion van Beringen de nieuwe competitie aftrappen, één van de grootste velden qua afmetingen dus waren we benieuwd naar onze seizoensopener.
De eerste 45 minuten kunnen we heel kort samenvatten, het was echt niet goed langs beide kanten. Pelt kreeg welgeteld één bal tussen de palen, een laag genomen vrije trap van Tony Cinti werd door doelman Jonas Maes in hoekschop geduwd. De thuisploeg kreeg een halve kans via de bedrijvige Ogun Yavuz. Op slag van rusten klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een vrije trap werd te makkelijk in het doel verlengd door Ruben Claes met het hoofd, het stond zowaar 1-0 in een kansarme eerste helft.

Tijdens de pauze had Pelt een serieuze bolwassing gehad want het schoot plots wakker. Het eiste meteen het balbezit op en zette vooral nu druk naar voren. Er volgt al snel een hoekschop, Tony Cinti schildert de bal op het hoofd van Jan Smolders die staal hard binnen kopt, 1-1 na 49 minuten. Pelt wil meer en krijgt dat ook, vijf minuten later gaat de bal terecht op de stip, Tony Cinti trapt de bal, met veel lef, staalhard tegen de touwen. 1-2 na 54 minuten. Pelt vergeet dan het gaspedaal even door te duwen en de thuisploeg komt er weer even door. Een poging van Vaesen gaat naast. Iets voorbij het uur gaat Jens Meeus diep, legt de bal klaar voor Tony Cinti die zeer fraai de 1-3 scoort na 66 minuten spelen. Zowel de thuisploeg, via ex-Esperanzanist Chadi Mortaziq, als Esperanza via Niek van den Putte krijgen nog scoringskansen, de stand blijft ongewijzigd. In de slotfase mag Tony Cinti zijn loepzuivere hattrick van de avond scoren, op snelheid troeft hij de verdediging inclusief doelman af en schuift de 1-4 netjes binnen.

beringen-pelt.jpg
Gezellig druk daar in Beringen
© 2014 - 2021 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube