Esperanza sponsors

27 september 2020

FC ESPERANZA PELT - RACING MECHELEN 3-1


6 op 6, meer moet dat niet zijn al was het ook vandaag niet zonder slag of stoot. De mentale weerbaarheid van deze ploeg is zo groot. Een achterstand ophalen... dat deden we al eerder tegen Bocholt VV (3-0), Brainois (2-0), Spouwen Mopertingen (0-1) en Beringen (1-0). Ook vandaag kwamen we op achterstand en weer kwamen we via een kopbaldoelpunt terug op gelijke hoogte.

Trainer Mertens gaf de ploeg van woensdag het vertrouwen, wel een iets andere bank met Serhat Koc, Rune Doms, Bob Putzeys en doelman Roy Franken.De wedstrijd zit heel lang op slot, beide ploegen geven elkaar in de zone van de waarheid niets toe. De verdedigers zijn baas en de doelmannen werkloos. De bezoekers konden een poging niet binnen het kader trappen en een Peltse poging werd naast getrapt. Doelman Jan Vanhengel tipt nog een gevaarlijke bal over de lat. Iets voorbij het half uur toch opwinding, aanval over rechts via de racingers en een mooie voorzet waar Kurt Weuts toch te makkelijk de 0-1 kan binnenkoppen, 0-1. Misschien het doelpunt dat de wedstrijd doet openbreken. Enkele minuten later lijkt Pelt de gelijkmaker al gescoord te hebben, Jan Smolders kopt binnen, helaas buitenspel en het feestje gaat niet naar. Uitstel echter want nog voor de pauze zal Jan Smolders toch de gelijkmaker scoren, weer met het hoofd en niet buitenspel, 1-1. Met deze stand en ook juiste weergave gaan we de rust in.

Na rusten lijken de bezoekers even het laken naar zich toe te trekken, evenwel zonder kansen bijeen te voetballen. Daar weet Pelt wel raad mee, een hoekschop iets voorbij het uur levert een tweede doelpunt op en het was een pareltje. De eerste hoekschop, een ingestudeerd nummertje tussen Tony Cinti en Jens Meeus leverde een tweede hoekschop en de bezoekers waren weer niet bij de les of waren we ze te slim af, weer een ingestudeerd nummertje, Jens Meeus in de zestien en die trapt de bal enig mooi in de verste winkelhaak, onhoudbaar voor doelman Ruben Smet, 2-1. Nog geen minuut later trillen de netten weer, het is invaller Serhat Koc die met een gelukje bij de bal komt en zijn eerste van het seizoen scoort, 3-1. Pelt komt nog zelden in de problemen na dit doelpunt, de 4-1 hangt meer in de lucht dan de 3-2. Pelt was ook vandaag bijzonder efficiënt, niet met het mooiste voetbal gewonnen maar wel een zeer volwassen en slimme wedstrijd gespeeld.
Als achteraf Racing voorzitter Francois De Keersmaecker zegt dat Pelt verdiend gewonnen heeft dan geloven we deze brave man.

Pelt trekt met 6 op 6 richting Sint Lenaarts volgende week zaterdag en er gaat een supportersbus mee, deze vertrekt om 17u30 aan De Kentings in Neerpelt.

corpro.jpg
De eerste thuiswedstrijd, en het stadion was Coronaproof dankzij Qcleaners
© 2014 - 2021 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube