Esperanza sponsors

4 oktober 2020

KFC Sint Lenaarts - FC Esperanza Pelt 2-1


Geen loon naar werken voor zeer sterk Pelt na rust.

Pelt maakte de verplaatsing naar Sint Lenaarts, in het verleden wisten we dat we het hier niet makkelijk zouden krijgen, het kleine veld zou zeker niet in ons voordeel zijn, al lag er de grasmat deze keer er piekfijn bij.
De eerste helft had weinig te bieden, Pelt had zeer veel balbezit. Het probeerde vanaf achteruit telkens te voetballen zodat het misschien wat allemaal te lang duurde, de wedstrijd zat met andere woorden goed op slot. Tot de twintigste minuut, aanval van de thuisploeg over rechts. Nico Lansu heeft iets moois in petto en scoort fraai de 1-0 in de verste hoek, doelman Jan Vanhengel is kansloos. Pelt moet nu komen en krijgt niet veel later via Jens Meeus een schietkans, de poging van Jens gaat een half metertje langs de kruising. Een bal tussen de palen krijgt Pelt voor de rust echter niet, het is zelfs nog uitkijken voor de zeldzame dreiging van de thuisploeg. Op slag van rusten moet doelman Jan Vanhengel nog vol aan de bak wanneer een vrije trap door iedereen wordt gemist en Jan de bal in extremis in hoekschop moet duwen. Pelt het balbezit, Sint Lenaarts het doelpunt. Met deze statistiek gingen we de rust in.

Na de pauze wil Pelt uit een ander vaatje tappen, het speelt veel hoger en wil de thuisploeg meteen bij de keel grijpen. Er volgt een kopkans via Jan Smolders die over kopt en ook Carlo Palmans zal op hoekschop over koppen. Net voor het uur ontsnappen we aan de 2-0 wanneer de thuisploeg voor een leeg doel niet weet te scoren. Wat later is het Jan Smolders die de verdiende gelijkmaker scoort, vandaag eens niet met het hoofd, van dichtbij trapt hij binnen. Vanaf dan gaat Pelt nog een versnelling hoger spelen. Voor de thuisploeg is het nu pompen of verzuipen. We krijgen enkele goede kansen, de eerste wordt door Serhat Koc op doelman Sam Vermeylen getrapt. Wat later trapt een zeer bedrijvige Tony Cinti in een bos van spelers richting doel, de bal wordt onderweg van richting veranderd. De thuisploeg snakt naar adem, vooral wanneer Serhat Koc de 1-2 vergeet te scoren en naast trapt. Jelle Van Rijswijk komt in de ploeg voor Jens Meeus, ook Jelle krijgt in de slotfase nog een kans op de 1-2 maar ook is het nu weer van net niet. In de laatste minuut krijg je dan het spreekwoordelijke deksel op de neus, een zeldzame dreiging van de thuisploeg. Pelt krijgt de bal net voor de lijn niet weg en het is Carlo Palmans die ongelukkig de bal zelf achter de lijn werkt, 2-1. Heel zuur en totaal niet verdiend. In de ultiem slotoffensief zit er voor een erg aangeslagen Pelt niet in, de thuisploeg vierde de overwinning als het winnen van de wereldbeker.

De rug rechten en lessen trekken uit dit soort wedstrijden, dit gaan we dit seizoen nog vaak tegenkomen. Kleine velden, een ploeg die met acht achter de bal kruipt... op naar de volgende opdracht. Zaterdag 10 oktober thuis tegen Zwarte Leeuw uit Rijkevorsel.

mathieu.jpg
© 2014 - 2021 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube