Sterk Pelt vergeet zich weer te belonen (1-1)
2 OKTOBER 2022

Pelt blijft onnodig met de punten morsen. Gisteren speelde het in de thuiswedstrijd tegen Nijlen, dat slechts eenmaal dit seizoen verloor, een bijna perfecte eerste helft. We zeggen bijna want er werd máár eenmaal gescoord.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Wesley Deckers greep Pelt de bezoekers meteen bij de keel. De wedstrijd was nauwelijks één minuut bezig of de 1-0 had al tegen de touwen moeten hangen. Ruben Scheelen dweilt de rechter flank af en geeft een perfecte voorzet, Aleksandar Stankov komt een teen te kort om binnen te schuiven. Enkele minuten later, hoekschop voor Pelt. Carlo Palmans kopt staalhard naast. Pelt blijft het doel van doelman Lars Bielen bestoken, de 28-jarige doelman doet zijn taak uitstekend want hij heeft telkens een goede parade in huis op pogingen van Djaniny Lopes Mendes en Jessy Hendriks. De bezoekers zijn niet in staat om een kans te versieren, het blijft éénrichtingsvoetbal op De Roosen. Aleksandar Stankov, zeer sterk aan de bal krijgt nog een kans. Gaat de zestien in en trapt via doelman en verste paal naast, kans nummer vijf voor Pelt. Met nog vijf minuten op de klok krijgt Pelt eindelijk loon naar werken, Nijlen krijgt de bal niet weg. Stankov kan de bal makkelijk in doel tikken, 1-0. We gaan met een zeer krappe voorsprong de rust in, als de supporters van Nijlen zeggen dat het gerust 3-0 had moeten zijn dat zegt genoeg.

Met de wedstrijd tegen Termien in ons achterhoofd, identiek scenario met een onherkenbaar Pelt na de rust... we waren gewaarschuwd. Pelt blijft de bezoekers ook na de rust in bedwang houden al komt Nijlen er steeds beter en beter uit. Stankov en Jan Smolders missen nog de 2-0, die van Jan had altijd tussen de palen moeten zijn. De bezoekers komen net voor het uur voor het eerst in de buurt van doelman Swinkels. Een voorzet over rechts wordt voor de doelmond gemist. Wat later trapt Dimitri Nesen voor de bezoekers net naast, de eerste grote waarschuwing voor Pelt.  Met nog twintig minuten op de klok heeft Jessy Hendrikx een knappe actie in huis, zet twee man in de wind en bij de derde wordt hij gehaakt, een terechte strafschop volgt. Aleksandar Stankov kan de wedstrijd in een definitieve plooi trappen maar kent pech, doelman Bielen naar de verkeerde hoek. De poging van Stankov raakt de binnenkant van de paal, het blijft 1-0. Wat later houdt die dekselse doelman Bielen Stankov weer van een doelpunt. De bezoekers puren energie uit de dure missers van Stankov want met nog iets meer dan tien minuten op de klok krijgt Pelt weer het deksel op de neus, Nesen trapt knap de gelijkmaker onhoudbaar binnen, 1-1. Toch krijgt Pelt nog een kans op de winninggoal maar het geluk zat vandaag echt niet mee. In een prangende slotfase zou Nijlen zomaar op een diefje met de punten kunnen gaan lopen, gelukkig kwam dit er niet van. De wedstrijd van de gemiste kansen, liefst 10 gele kaarten, ook netjes verdeeld door beide ploegen en weer een resem hoekschoppen afgedwongen (12). We blijven na drie thuiswedstrijden met een povere 4 op 9 achter, de kansen die we tegen Termien, Schoonbeek Beverst en Nijlen afdwongen die zijn op vier handen niet meer te tellen. Het wordt tijd dat we onszelf eens belonen.

Zaterdag maken we de korte verplaatsing naar de leiders van Wezel Sport. Supporters verzamelen om 18 uur aan De Kentings, de wedstrijd start om 19u30.

Opstelling Pelt: Ruud Swinkels, Mohammed Mansaray, Ruben Scheelen, Murat Kocak, Maxim Goossens, Jessy Hendriks (83' Jasper Jacobs), Jan Smolders, Aleksandar Stankov, Carlo Palmans, Djaniny Lopes Mendes en Erol Alkan

Doelpunten: 40' 1-0 Aleksandar Stankov en 77' 1-1 Dimitri Nesen

Gele kaarten Pelt: Maxim Goossens, Jessy Hendrikx, Carlo Palmans, Murat Kocak en Djaniny Lopes Mendes