Esp. Pelt 2014-2020

In het voorjaar van 2014 besloot men een fusie aan te gaan met het naburige Overpeltse VV, dat bij de KBVB was aangesloten met stamnummer 2082 en op dat moment in dezelfde reeks als Neerpelt in Vierde Klasse speelde. De fusieclub ging FC Esperanza Pelt heten en in Neerpelt verder spelen. Men zou verder spelen met stamnummer 2529 van Neerpelt, tenzij Overpelt op het eind van het seizoen via de eindronde toch promotie zou afdwingen. Zowel Neerpelt als Overpelt haalden op het eind van het seizoen een plaats in de eindronde, maar geen van beide wist er promotie af te dwingen. De fusieclub speelde zo met stamnummer 2529 verder in Vierde Klasse. Het stamnummer van Overpelt werd geschrapt.

Het seizoen 2014-2015:

De nieuwe fusieploeg startte in 4de nationale C met veel ambities. Op de negende speeldag werd de eerste periodetitel al gevierd, eerste achtervolger Beerschot Wilrijk werd in een onderling duel verslagen met 1-0. Ruim 2200 toeschouwers woonden deze kaskraker bij op Sportpark De Roosen. Niet veel later begon men aan de bouw van een nieuwe tribune. Pelt bleef de goede resultaten aan elkaar knopen, midden december 2015 bedroeg de kloof op achtervolger Beerschot Wilrijk liefst 7 punten. Vanaf toen begon de motor te sputteren, er werd nog amper gewonnen en Beerschot Wilrijk nam medio februari de leidersplaats over. Nu waren het de ratten die 7 punten uitliepen en in maart 2015 moest Pelt naar het Olympisch Stadion in Antwerpen. Een ongeziene volksverhuizing volgde, met bijna 600 waren ze afgezakt naar het Kiel maar men kreeg een les een nederigheid, na amper 13 minuten spelen stond er al een onoverbrugbare 3-0 tussenstand op het bord, match gespeeld eveneens ook het kampioenschap, voor 11.500 toeschouwers werd er verloren met 4-0. Beerschot Wilrijk speelde kampioen met 71 punten, Pelt werd knap tweede met 60 punten. Het vet was duidelijk van de soep want in de eerste ronde van de eindronde voor stijgers ging Pelt al met de billen bloot, in het verre Harelbeke verloor men met 2-0.

Pelt haalde in het seizoen 2014-2015 de volgende resultaten:

19 keer werd er gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 8 keer verloren. Het doelsalo was 63 voor en 42 tegen, Sven Dumont werd topschutter met 19 doelpunten. 

Het seizoen 2015-2016: 

De gemiste promotie van vorig seizoen deed de ambities nog wat meer opwekken. Door de hervorming in het seizoen 2016-2017 volgend jaar promoveren de eerste drie ploegen rechtstreeks. Pelt haalde gerichte versterkingen binnen om top drie te spelen. Aanvankelijk speelde Pelt een goede eerste periode. In de eerste tien wedstrijden speelde men liefst zes keer gelijk en won men vier keer. Pas op speeldag 18! was de eerste nederlaag een feit, bij staartploeg Lille werd verloren met 2-1. Het bestuur besliste trainer Patrick Witters te ontslaan ondanks dat men nog tweede stond in de rangschikking, T2 Werner Follon nam over en speelde in zijn eerste wedstrijd als T1 thuis 3-3 gelijk tegen het Nijlen van Harald Pinxten. Op de 20ste speeldag pakte Pelt met toch wel een verrassende naam uit als trainer, niemand minder dan Guido Brepoels moest Pelt aan een promotieticket helpen. In zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach werd er 2-2 gelijkgespeeld bij KVK Wellen. De volgende wedstrijd werd verloren tegen kampioen Hades met 1-2. Ook Brepoels kreeg de motor niet aan de gang want pas in zijn zesde week als trainer in Peltse loondienst werd er gewonnen (3-0 tegen Bilzerse Waltwilder). Tegen Thes Sport en Wijgmaal werd nog een veel belovende 4 op 6 behaald om uiteindelijk de laatste twee wedstrijden met de billen bloot te gaan. Op City Pirates werd het 2-0 en thuis tegen Vosselaar werd het een beschamende 1-4. Pelt eindigde pas negende en kwam welgeteld één puntje te kort voor deelname aan de eindronde. Naast kampioen Hades, promoveerde Wijgmaal en Thes Sport ook rechtstreeks. Later zouden ook Spouwen Mopertingen en Zwarte Leeuw dat doen via de eindronde. Door de degradatie van Bilzerse Waltwilder verloor de reeks plots vier gouwgenoten, enkel FC Helson (kampioen in 1ste provinciale) komt als Limburgse ploeg erbij.

Pelt haalde in het seizoen 2015-2016 de volgende resultaten:

10 keer werd er gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 6 keer verloren. Het doelsaldo was 61 voor en 48 tegen, Ali Yildiz werd topschutter met 17 doelpunten.

 - in opbouw -