Late gelijkmaker domper voor Pelt
13 NOVEMBER 2022

Het begint afgezaagd te worden, maar weer morste Pelt onnodig met de punten. Op het kunstgrasveld van Wijgmaal kreeg het in de slotfase een strafschop tegen, 1-1 waar we eigenlijk niets mee opschieten.

Bij Pelt keerde Jan Smolders terug uit de ziekenboeg, Smollie begon vanaf de bank. Het trio Stankov, Geebelen en Alkan bleven out. De weinige toeschouwers zagen vooral de bezoekers die dreigden in de eerste helft. Jasper Jacobs testte de vuisten van de thuisdoelman. Johan Ella Ella schoot in het zijnet. Jacobs kreeg nog een tweede mogelijkheid, zijn schot ging over. Carlo Palmans kreeg ook nog een dijk van een kans, op corner kopte hij staalhard in de handen van de plaatselijke doelman. Scoren zat er voor Pelt helaas niet in voor rusten, de thuisploeg bleef onmondig. Doelman Birger Van Dael moest op een bal na, die recht op hem kwam, geen werk verrichten, 0-0 bij de rust.

Pelt krijgt na de pauze snel loon naar werken en hoe, de vrij onzichtbare tot dan toe Djaniny Lopes Mendes tovert een magistrale trap uit zijn hoed, via de onderkant van de deklat is de verdiende 0-1 een feit, we spelen 53 minuten. De thuisploeg voert enkele wissels door en gaat een versnelling hoger spelen, Pelt krijgt een eerste waarschuwing, Birger komt gepast uit en de poging gaat naast. Pelt komt nauwelijks in de problemen al komt de thuisploeg nog één keer gevaarlijk opzetten, de kans gaat naast. Bij Pelt zorgt een bedrijvige Jacobs voor gevaar, zijn poging wordt door de doelman gered. Ook krijgt Ruben Scheelen een uitstekende kans, het geluk zit weer niet mee. Rubens poging gaat naast. Het venijn zat duidelijk in de staart, een zeer jammer individuele fout lag aan de basis van een terechte strafschop. Onhoudbaar voor de bijna werkloze doelman Van Dael. In de absolute slotfase claimt Pelt ook een strafschop na een fout op de vinnige Jasper Jacobs, de scheidsrechter wuift alle protest weg zodat de wedstrijd eindigt in een teleurstellende 1-1, het derde gelijkspel op rij...

Volgend weekend krijgen we Sint Lenaarts over de vloer op De Roosen, Ruben Scheelen kreeg vandaag zijn derde gele kaart en zal er zeker niet bij zijn.