Sterke collectieve prestatie tegen leider (0-0)
4 DECEMBER 2022

Pelt zat met de komst van de ongeslagen leider met een probleem. Spitsen Jessy Hendrikx (ziek) en Aleksandar Stankov (niet fit) waren afwezig. Erol Alkan scheurde zijn kruisbanden en komt wellicht dit seizoen niet meer in actie. Ook Bob Adriaans was afwezig. De grote verrassing was misschien Kevin Geebelen, na weken blessureleed verscheen Kevin als linksvoor aan de aftrap. Johan Ella Ella in de spits en Jasper Jacobs op rechts. Djaniny Lopes Mendes en Jan Smolders startten op de bank. Trainer Geert Van Dessel had een plannetje klaar. Met Ruben Scheelen, Carlo Palmans en Shuremy Felomina stond er een versterkte muur achteraan, backs waren Mo Mansaray en Peltenaar Tuur Rijkers. Op het middenveld moesten Murat Kocak en Maxim Goossens de eerste aanvalsgolven opvangen.

Het was snel duidelijk dat de ervaren bezoekers de bal makkelijk konden rond tikken, meestal hanteerde ze de lange bal om hun spitsen te lanceren. Doelman Ruud Swinkels moet dan al snel tussen beide komen om een vroege achterstand te vermijden. Iets voor het kwartier moet doelman Swinkels de strijd staken met een blessure, doelman Birger Van Dael komt tussen de lijnen. De bezoekers krijgen van Pelt het balbezit, tot uitgespeelde kansen komen ze echter niet. Op het half uur kan Pelt eens uitbreken, een zeldzaam gegeven want de bezoekers hun balbezit was misschien ruim 70 procent. Pelt krijgt op 30 meter een vrije trap. Het is Shuremy Felomina die zich achter de bal zet en de bal staalhard op de deklat knalt, 1-0 had zomaar gekund. We bereiken zonder kleerscheuren de rust na nu al een zeer collectieve prestatie, als we dit 90 minuten op de mat kunnen brengen, dat was echter de vraag.

Ook na de rust is het spelbeeld hetzelfde, de bezoekers heer en meester aan de bal maar amper of geen kansen. Tot die ene keer waar Pelt door het oog van de naald kruipt, in minuut 55 treffen de bezoekers ook de deklat, doelman Van Dael stond aan de grond genageld. Tot uitgespeelde kansen komt Pelt niet, de organisatie staat er wel en wanneer een zeldzame keer de bezoekers gevaarlijk kunnen zijn staat doelman Van Dael er. Hij tikt een listige kopbal in hoekschop. In het slot van de wedstrijd mogen de moegestreden Geebelen en Ella Ella gaan rusten. Smolders en Mendes komen tussen de lijnen. In problemen komt Pelt niet meer, het is zelfs invaller Jan Smolders die in minuut 95 de 1-0 tegen de staak ziet eindigen. Geen drie punten op een diefje maar wel een prestatie om U tegen te zeggen voor heel veel volk want de pre-matchdinners kende een recordopkomst. Zes weken is dit Pelt al ongeslagen maar vijf gelijke spelen daar schiet men weinig mee op. We eindigen dit jaar met twee uitwedstrijden, Kampenhout en Beringen en daar moet het dan gebeuren.