Weer een gelijkspel voor Pelt (1-1)
15 JANUARI 2023

Pelt blijft de gelijke spelen opstapelen. Tegen subtopper Geel behaalde het zijn negende gelijkspel in zeventien wedstrijden en weer had het anders kunnen zijn. Bij Pelt bleef Maxim Goossens afwezig. Trainer Geert Van Dessel wijzigde zijn kern dus niet, nieuwkomer Belfaqir zat op de bank. De bezoekers uit Geel verloren vorige week hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Het is Pelt dat zeer sterk aan de wedstrijd begint. Jasper Jacobs geeft Aleksandar Stankov de 1-0 op een presenteerblaadje, Stankov mist onbegrijpelijk of doelman Belkouch redde uitstekend, we spelen amper twee minuten. Niet veel later krijgt Stankov opnieuw dé kans op 1-0, weer mist hij onbegrijpelijk. Nog voor het openingskwartier om is krijgt Pelt zijn derde loepzuivere kans, weer in Jasper Jacobs de aangever, nu vindt Johan Ella Ella een uitstekende doelman Belkouch op zijn weg. De bezoekers komen met de schrik vrij en claimen even later een strafschop na licht contact van Ruben Scheelen. Geel krijgt op het half uur dan toch een uitstekende kans op de openingstreffer, ook bezoeker Mbenza schiet onbegrijpelijk over. Geel moet het hebben van de stilstaande fases, daar zijn ze het meest dreigend. Na een leuke eerste helft gaan we de rust in met 0-0.

Na de pauze dezelfde acteurs. Bezoeker Jordi Kreydt mag na bijna tien minuten spelen op wandel, schakelt zijn belager uit, komt naar binnen en vloert doelman Ruud Swinkels fraai overhoeks, 0-1. Pelt reageert meteen met een schot uit de tweede lijn van Kevin Geebelen dat over gaat. Op het uur komt nieuwkomer Samih Belfaqir tussen de lijnen voor Mohammed Mansaray. Wat later komen Djaniny Lopes Mendes en Jessy Hendrikx tussen de lijn en deze laatste heeft de 1-1 na vijf minuten na zijn invalbeurt aan de voet, de raket van Jessy wordt met een wereldsave van doelman Belkouch in hoekschop gewerkt. Uiteindelijk krijgt Pelt toch wat het verdiend, met nog vijf minuten op de klok scoort Aleksandar Stankov dan toch, hij trapt de 1-1 tegen de touwen. Beide ploegen lijken tevreden met dat ene puntje al had diep in blessuretijd Pelt nog met de drie punten kunnen lopen. Nieuwkomer Belfaqir kopte een gemeten voorzet onbegrijpelijk over het doel van Belkouch, meteen het laatste wapenfeit want er werd na deze actie afgefloten.

Een gelijkspel tegen Geel op zich is niet slecht, drie of vier 100% kansen missen is dan een ander verhaal. Op naar Nijlen volgende week zaterdag!