Sterk Pelt wint in Nijlen (1-3)
22 JANUARI 2023

Speeldag 18, maar liefst 6 wedstrijden van de 8 werden vanavond uitgesteld wegens het winterweer. In de provincie Limburg was er een algemene afgelasting van 2de amateur tot 4de provinciale zodat Wellen - Sint Lenaarts en Beringen - Schoonbeek Beverst sowieso uitgesteld werd. Van Nijlen kregen we eerder op de dag bericht dat het terrein speelbaar was al keurde scheidsrechter Mohamed Wahhabi de mat rond 19:00 na veel getwijfel pas goed.

Trainer Geert Van Dessel verraste met zijn opstelling. Jessy Hendrikx stond in de verdediging ipv van Shuremy Felomina die deze week door prive omstandigheden niet kon trainen. Maxim Goossens kwam terug uit blessure en Jasper Jacobs was geschorst.
Thuisploeg Nijlen had in 2023 6 op 6 behaald en wou dat reeksje verderzetten.
De eerste helft heeft weinig te bieden, Pelt de betere ploeg met het meeste balbezit enkel doelkansen op de gladde grasmat blijven uit. Iets voor het half uur is de eerste kans raak, Peltse aanval uit het boekje, Smollie de assist op Maxim Goossens die de 0-1 tegen de touwen trapt. Nijlen kan eenmaal dreigen, niet tussen het kader, doelman Swinkels gaat toch maar plat voor de show. Op slag van rusten een prachtige Peltse aanval, weer is het Jan Smolders die de perfecte assist geeft, helaas trapt Johan Ella Ella net naast. Ruststand is 0-1 waarin we niks weggeven.
Na de pauze probeert de thuisploeg de druk op te voeren, de Peltse verdediging kent geen moeite met de lokale aanvallers. Johan Ella Ella krijgt opnieuw de kans op de 0-2 maar vind doelman Bielen op zijn weg. Uitstel echter want niet veel later scoort Johan toch de 0-2 op een schitterende manier. Johan mist net na het uur nog de 0-3, opnieuw houdt doelman Bielen Nijlen in de wedstrijd. Pelt blijft uitstekend de match controleren, in de voorlaatste minuut krijgt de thuisploeg een strafschop na een duwfout. Senne Vanderheyden scoort de 1-2, zuur voor Pelt want Nijlen scoort uit geen enkele doelkans. 30 seconden later heeft een hardwerkende Kevin Geebelen een antwoord klaar, de bal wordt perfect teruggelegd en Kevin trapt staalhard binnen, 1-3 en boeken toe.
We scoren vandaag uit zes doelkansen drie doelpunten, lang geleden dat we aan dit percentage afwerken.

Opstelling Pelt: Ruud Swinkels, Mohammed Mansaray, Ruben Scheelen, Kevin Geebelen, Murat Kocak, Maxim Goossens (80' Shuremy Felomina), Jessy Hendrikx, Jan Smolders (89' Samih Belfaqir), Aleksandar Stankov, Carlo Palmans en Johan Ella Ella (89' Berkant Kayahan)

Doelpunten: 26' 0-1 Maxim Goossens, 53' 0-2 Johan Ella Ella, 88' 1-2 Senne Vanderheyden (Pen) en 89' 1-3 Kevin Geebelen.

Gele kaarten Pelt: geen 

Sterk Pelt wint in Nijlen (1-3)