Pelt vergeet Betekom uit te tellen (1-1)
5 FEBRUARI 2023

Pelt had na de recente 6 op 6 zijn zinnen gezet op de drie punten in Betekom. Thuisploeg Betekom kreeg een oplawaai op de vorige speeldag, 7-0 verlies op Sint Lenaarts. Toch mochten we ze niet onderschatten, Beringen en Geel werden recent nog verslagen door de Brabanders. Trainer Geert Van Dessel kon rekenen op een fitte kern. Geen Johan Ella Ella maar voor de rest was iedereen beschikbaar, ook Djaniny Lopes Mendes die terugkwam na corona.

Op het kunstgrasveld geven beide ploegen aanvankelijk elkaar geen duimbreed toe. Het gevaar kwam wel enkel van Pelts kant. Na bijna een kwartier lijkt Jessy Hendrikx de 0-1 binnen te koppen, gelukkig voor de thuisploeg kan een verdediger voor de lijn ontzetten. Even later pakt Jan Smolders de lokale defensie op snelheid, alleen voor doelman Junior Lopes schiet Jan de wenkende kans hoog over. Derde keer goeie keer dan maar, op het half uur wordt Pelt beloond. Een vrije trap wordt verlengd door Ruben Scheelen en in het pak gedropt, Aleksandar Stankov trapt van dichtbij binnen, 0-1. De thuisploeg kan één keer gevaarlijk uitbreken, Maxim Goossens tackelt de bal vakkundig uit de voeten van de snelle Cedric Mateso. Kevin Geebelen mag ook oprukken, wordt al dan niet foutief afgestopt in de zestien. Scheidsrechter Bury ziet er geen strafschop in. We lijken te gaan rusten met een logische en verdiende voorsprong tot de laatste minuut. De thuisploeg krijgt te veel ruimte over de flank, de voorzet wordt ongelukkig door Jessy Hendrikx in eigen doel gewerkt, 1-1 na 44 minuten spelen. Een domper voor Pelt, gelukkig kregen we nog een tweede helft om dit recht te zetten.

Ook nu blijft Pelt de gevaarlijkste ploeg. Eerst mist Jan Smolders een kopkans en wat later krijgt Kevin Geebelen een uitstekende kans. Doelman Junior Lopes redt uitstekend in kleine hoek. De thuisploeg is niet bij machte om één uitgespeelde kans bijeen te voetballen en Pelt vergeet zich zelf te belonen. Jan Smolders krijgt met nog twintig minuten op de klok dé kans op 1-2, het zit Smollie niet mee, het was moeilijker om de bal erover te jagen dan tussen de palen... Bij Esperanza krijgt Kevin Geebelen nog een gele kaart en mist het treffen met Wijgmaal volgende week. In het slot van de wedstrijd komen Jarne Beckers en Djaniny Lopes Mendes nog tussen de lijnen voor Smolders en Stankov. Pelt kreeg in de absolute slotfase nog de kans op de verdiende 1-2, het was invaller Beckers die op snelheid zijn belager afschudde en snoeihard net naast poeierde, wat een binnenkomer zou dat geweest zijn... Het bleef bij een puntendeling waar de thuisploeg ontzettend blij mee was.

Pelt blijft zo voor de twaalfde wedstrijd op rij ongeslagen, heeft in periode twee als enige ploeg niet verloren en klimt van de 15de stek naar een voorlopige 7de in de rangschikking en dit in tien wedstrijden van periode twee.