Pelt zet ongeslagen reeks verder na 2-0 winst
12 FEBRUARI 2023

Pelt had zijn huiswerk goed gemaakt voor het treffen met Wijgmaal. De Brabanders kregen de jongste weken telkens een vroege treffer tegen. Pelt zette meteen hoog druk en dat resulteerde al in enkele hoekschoppen en die werden telkens uitstekend genomen, oftwel door Maxim Goossens of Jessy Hendrikx. Doelman Amenga moest eerst een schot van Mohammed Mansaray uit de hoek duwen na een fraaie Peltse aanval en bij hoekschop nummer vier duwde de bezoekende doelman de bal via de lat opnieuw in hoekschop. Bij de vijfde hoekschop was het dan bingo, Maxim Goossens achter de bal en Jasper Jacobs die bal binnen trapt, 1-0. Bij Pelt stond Jessy Hendrikx op de linksback voor de geschorste Kevin Geebelen, op rechts Mo Mansaray. Pelt kan meermaals gevaarlijk uitbreken maar zonder resultaat. De bezoekers krijgen ook een uitstekende kans, een aarzeling in de Peltse defensie loopt gelukkig goed af, de poging gaat naast. Dit zou trouwens het enige wapenfeit zijn van de onmondige bezoekers. Pelt kreeg voor de pauze nog voldoende kansen voor een dubbele voorsprong bij de rust. Jessy Hendrikx trapte niet ver naast en Aleksandar Stankov kreeg twee uitstekende kansen om de verdiende 2-0 tegen de touwen te trappen. Het bleef bij een magere 1-0 aan de rust.

Dezelfde acteurs na pauze. Pelt dat de organisatie blijft houden, niks weggeeft en af en toe prikt. Op het uur bijna solo slim van Maxim Goossens, lobje over de doelman en de 2-0 hangt in de touwen. Zouden de bezoekers nu dan wel komen, neen. Ze waren niet bij machte of was Pelt zo sterk, dat is voer voor de analisten. Pelt bleef de wedstrijd zonder problemen uitspelen. Kreeg af en toe een kansje op een derde doelpunt maar het bleef bij een dik verdiende 2-0 zege. Zo blijft het dertien! wedstrijden op rij ongeslagen en zet het zijn opmars naar boven rustig verder. Volgend weekend geen voetbal, op 25 februari ontvangen we Witgoor Dessel in Sportpark De Roosen.