Verlies is Sint Lenaarts (2-1)
19 MAART 2023

Bij Esperanza Pelt was meer dan een halve ploeg afwezig door blessures en geschorsten. Zo verschenen Berkant Kayahan en Andreas Drieskens voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Tijdens de opwarming gingen de hemelsluizen boven Sint Lenaarts open, de aftrap werd gegeven in de gietende regen.

De thuisploeg had in eigen huis een sterke reputatie opgebouwd, zo ging Houtvenne er al voor de bijl. Met zes spelers van 21 jaar of jonger in de ploeg deed Pelt het zeer goed. Het werd een zeer lange studieronde met geen doelkansen. De thuisploeg kon enkel dreigen via een vrije trap, net buiten de zestien, die vakkundig werd gepareerd door doelman Ruud Swinkels. Pelt kreeg een half kansje, een kopbal van Tuur Rijkers waar thuisgoalie Nolle ook geen moeite mee had. Iets voorbij het half uur, hoekschop voor de thuisploeg. Aan de eerste paal wordt er door Pelt gemist, uit de kluts valt de 1-0 via De Graeve die zelf ook verrast was. Net voor rusten moest Andreas Drieskens de strijd staken met een blessure aan de rug. Een 18-jarige verlaat het veld voor een andere 18-jarige, Rune Loenders. Met een kleine achterstand gingen we de rust in, 1-0.

Na de pauze blijft Pelt in zijn kansen geloven, het zet hoger druk en dwingt al snel een hoekschop af. Kevin Geebelen zet zich achter de bal en snijd de hoekschop perfect aan, het is Tuur Rijkers die de 1-1 binnen kopt na goed 55 minuten spelen. Pelt voelt dat er meer in zit, de thuisploeg is nog niet bij machte om een doelkans af te dwingen. Pelt met dirigenten Kocak en Smolders krijgen nog mogelijkheden op een tweede doelpunt. Zowel Ruben Scheelen (voorlangs), Djaniny Lopes Mendes (te lang gewacht) als Jarne Beckers (afgevlagd) kregen halve kansen. Bij Pelt ging ondertussen het trio Kocak, Djaniny en Beckers op de bon met geel, Murat mist zo het treffen met Diest volgende week. We leken af te stevenen op een verdienstelijk punt tot dat de thuisploeg in de slotfase uit het niets het winnend doelpunt tegen de touwen jaagde, het was Mourad Daoudi (Peltse aanwinst volgend seizoen) die fraai de 2-1 in de winkelhaak trapte. Pelt nog met jonkies Tijs Renckens en Mathias Vos in vuurlijn probeerde wel maar de tijd was te kort om het verdiende punt terug mee naar Pelt te brengen. Zure nederlaag, het siert ook de thuisploeg dat ze achteraf toegaven dat Pelt dat ene puntje zeker verdiende. Chapeau Pelt, voor de mentaliteit en inzet. 

Verlies is Sint Lenaarts (2-1)