Vlotte winst tegen Eksel (5-0)
2 AUGUSTUS 2023

Pelt heeft een makkelijke zege geboekt tegen reeksgenoot KFC Eksel die pas haar eerste oefenwedstrijd speelde.

Uit voorzorg speelde kapitein Carlo Palmans niet mee, Pallie blesseerde zich in de opwarming. Maxim Goossens en Kjell Ven liggen nog in de lappenmand. Op de Egyptische tester werd geen beroep meer gedaan.

Pelt kreeg in een aangename eerste helft de meeste kansen al waren de bezoekers met een knal op de deklat bijzonder dicht bij de 0-1.
Sam Van Aerschot viel op het half uur gekwetst uit, Tom Van Maanen kwam hem vervangen. Pelt kreeg voldoende kansen om de score te openen maar het was ruim een half uur wachten vooraleer Maico Gerritsen de 1-0 kon scoren na een intikkertje.
Wat later had Maico de 2-0 maar miste onbegrijpelijk voor een lege doelmond.
De 2-0 kwam er toch, knap afgerond door Yannick Mols.
Na de rust blijven doelman Vanmarsenille, Scheelen en Gerritsen in de kleedkamer. Ben Mertens, Rune Loenders en Jarne Beckers beginnen aan de tweede helft die al meteen een vroeg doelpunt oplevert, Jarne Beckers scoort de 3-0.
Pelt domineert de wedstrijd, trof ook nog tweemaal het doelkader en doelman Ben Mertens moet geen wonderen verrichten, Thomas Paumen en Mourad Daoudi dikken de score nog aan tot 5-0.

Conclusie: Eksel voetbalde een half uur aardig mee, kende pech bij die ene bal op de lat. De Peltse doelmannen Vanmarsenille en Mertens moesten niet echt aan de bak. De score had hoger kunnen zijn want voor rust kreeg Pelt toch een handvol uitstekende kansen. Na de pauze trof men nog tweemaal het doelkader. De Peltse youngsters trekken flink hun plan, in de tweede helft bestond de verdediging uit Jessy Hendrikx, Tom Van Maanen en Rune Loenders, ze kwamen nooit in de problemen.

Opstelling Pelt: Wim Vanmarsenille (46' Ben Mertens), Jarne Mols (60' Mathias Vos), Sam Van Aerschot (24' Tom Van Maanen), Ruben Scheelen (46' Rune Loenders), Joël Nganga, Jessy Hendrikx, Mourad Daoudi, Yannick Mols, Thomans Paumen, Maico Gerritsen (46' Jarne Beckers) en Siebe Paesen