Pelt stunt tegen tweede nationaler Torhout
14 AUGUSTUS 2023

Esperanza Pelt schakelde met enige moeite provincialer Kontich uit en stond met Torhout voor een lastige trip. 210km enkele rit, tegen een tweede nationaler en een groot deel van de Peltse aanhang had andere verplichtingen. Zij waren aan het werken op een festival.

Toch maakten een twintigtal supporters de verplaatsing naar Torhout en ze werden beloond. In een vrijwel evenwichtige eerste helft klom de thuisploeg iets voor het half uur op voorsprong via Tibo Andries, 1-0. Pelt was nauwelijks van slag want Maico Gerritsen had meteen een antwoordt klaar, diens poging strandde op de deklat. Toch kreeg Pelt loon naar werken, op slag van rusten maakte Joël Biniamu verdient gelijk (foto: de gelijkmaker), 1-1 wat tevens de ruststand was.

Na de pauze zien we een sterk Pelt, de thuisploeg komt er nauwelijks nog aan te pas en Pelt blijft geduldig naar haar moment zoeken. Die komt er uiteindelijk goed tien minuten voor affluiten, Mourad Daoudi maakt de verdiende 1-2. Niet veel later gaat de bal op de stip, Pelt kan de wedstrijd beslissen met nog goed vijf minuten op de klok en Jessy Hendrikx doet dit ook, 1-3 tot groot jolijt van al wat Esperanza-minded is.

Verdiende overwinning van een volwassen Pelt tegen een ploeg die een reeks hoger speelt. Enig smet op deze overwinning zijn de twee gele kaarten. Zowel Ruben Scheelen als Jarne Mols kregen net zoals vorig bekerweekend tegen Kontich een gele kaart en missen het treffen met Houtvenne. Pelt speelde twee bekerwedstrijden, Houtvenne één... dus zij kunnen nooit een gele schorsingsdag hebben...