Bekeravontuur eindigt met opgeheven hoofd (2-2)
26 AUGUSTUS 2023

Esperanza Pelt heeft de vijfde bekerronde niet overleefd. De profs uit Virton hadden uiteindelijk strafschoppen nodig om de derde amateurs uit te schakelen.

Pelt startte met enkele wijzigingen tegenover vorige week. Ruben Scheelen kwam terug uit schorsing en Maxim Goossens speelde na lang blessureleed terug een officiële wedstrijd.

Een grote stormloop werd het niet, een 250-tal toeschouwers kwamen opdagen waaronder circa 20 supporters uit Virton.

Vorige week op Houtvenne zagen we een ware cupmatch, vanavond zou het niet anders zijn. Pelt brengt goed voetbal op de mat, de bezoekers zijn af en toe gevaarlijk en bij Pelt is doelman Ben Mertens aan een zeer sterke periode bezig, hij houdt de nul op het bord. Het goede voetbal wordt net zoals op Houtvenne vorige week beloond, Thomas Paumen mag een vrije trap nemen en Maico Gerritsen tikt de bal in doel van dichtbij, 1-0 Twee minuten later veert de tribune weer recht, Joël Di Biniamu zet voor, Maico Gerritsen kopt binnen, 2-0. En of het verdiend was, we waren simpelweg de betere van dit Virton momenteel. Op slag van rusten krijgt Pelt een koude douche, de 2-1 valt uit de kluts al is het protest van doelman Mertens geheel terecht, de bal was niet achter de lijn (na het zien van de beelden). Met 2-1 gaan we de rust in na een leuke eerste helft waar van twee reeksen verschil totaal geen sprake is.

Na de pauze komen de bezoekers snel langszij via Vitris David, 2-2. Meteen na de gelijkmaker moeten de bezoekers met zijn tienen verder, Ruben Droehnle mag inrukken met tweemaal geel. De bezoekers nemen vanaf dan verrassend het commando even over, Pelt kan rekenen op een sublieme Ben Mertens om tweemaal de 2-3 van het bord te houden. Gaande weg hersteld Pelt terug het evenwicht en doelman De Ridder moet ook vol aan de bak. De bezoekers zijn heer en meester in het tijdrekken, vallen als vliegen tegen de grond. We stevenen af op verlengingen.

In de eerste verlenging moet Ben Mertens meteen vol aan de bak, met een kattensprong voorkomt hij de 2-3. Wanneer Thomas Paumen even later in de zestien lijkt te scoren wordt hij van de sokken gelopen, een logische strafschop volgt. Jessy Hendrikx zet zich achter de bal maar het is nog even wachten voor dat hij trapt, een psychologisch spelletje tussen hem en doelman leidt tot frustraties, ook scheidsrechter Claes doet mee. Jessy raakt de bal totaal verkeerd en mist de elfmeter. Op het einde van de eerste verlenging had Jessy zijn revanche bijna beet, zijn uithaal spatte uiteen op de paal.

De tweede verlenging. De bezoekers plooien massaal terug. Pelt krijgt bijna loon naar werken, kopbal van Maico Gerritsen treft de onderkant van de deklat. De bezoekers kraken maar breken niet, op het einde van de tweede verlenging krijgt Pelt weer een grote kans, ook nu zit het niet mee. Strafschoppen zullen een winnaar moeten aanduiden.

In deze serie waren de bezoekers de betere met 2-4, de kwalificatie was voor Virton. Pelt kreeg een staande ovatie van iedereen, wat een wedstrijd.

Proficiat Pelt met dit mooie bekerparcours en veel succes aan Virton voor de rest van dit seizoen!