Beerschot U23 - Esperanza Pelt 1-1
3 SEPTEMBER 2023

Pelt heeft op de eerste speeldag 1-1 gelijk gespeeld tegen de youngsters van Beerschot. Op het kunstgrasveld van Schelle Sport werd er tweemaal gescoord uit stilstaande fase, Beerschot op vrije trap en Pelt op strafschop.

Onder een stralende zomerzon opende Pelt het nieuwe seizoen tegen Beerschot U23, een onbekende tegenstander. Wat wel geweten was, het zijn jongens van 23 jaar of jonger en ze degradeerden uit tweede amateur. Pelt begon goed aan de wedstrijd, claimde meteen enkele hoekschoppen. Op zo een hoekschop van Mourad Daoudi kopte Jessy Hendrikx na vier minuten op de deklat.  Pelt bleef gevaarlijk op hoekschoppen, in één fase mocht Daoudi vijfmaal op rij een hoekschop nemen. De thuisploeg teerde vooral op Aaron Osei Bonsu, amper 18 jaar maar pijlsnel. Ruben Scheelen had er zijn handen mee vol. Pelt dreigde vooral op standaardfases al had het rond het half uur altijd moeten scoren, Thomas Paumen knalt onbegrijpelijk naast de kooi van doelman Kobe Hosten. Wat later knappe actie Maico Gerritsen, in de zestien dolt hij met iedereen en trap snoeihard tegen buitenkant paal. Ook Mourad Daoudi treft wat later de deklat na een nieuwe hoekschop. Het venijn zat in de staart, snelle omschakeling van de thuisploeg. Maxim Goossens maakt een fout op Kaissi. Vrije trap voor de thuisploeg op een zeer interessante plaats. Dylan Van Camp trapt de bal perfect in de benedenhoek, 1-0 wat ook de ruststand is.

Trainer Geert Van Dessel grijpt in, brengt Siebe Paesen en nieuwkomer Kaan Tanriver tussen de lijnen voor Thomas Paumen en Jarne Mols. Voor Tanriver duurt de wedstrijd slechts een handvol minuten, na een botsing moet hij de strijd meteen staken. Trainer Van Dessel moet zijn plannen herzien, Jarne Beckers in de spits en Maico vlak daarachter. Pelt blijft geduldig de voetballende oplossing zoeken. Pogingen van Beckers en Daoudi leveren niets op. Pelt krijgt toch loon naar werken, de 1-1 valt op strafschop. Perfect binnen getrapt door Maico gerritsen. Vijf minuten later is Pelt heel dicht bij de 1-2, Jarne Beckers mist een wenkende kans. Doelman Hosten laat zich ook nog bijna verrassen op een schot van Daoudi en aan de overkomt gaat Ben Mertens goed in de voeten van aanvaller Siraj. In het slot komt de thuisploeg nog eens gevaarlijk piepen, een schot gaat gelukkig naast. Pelt perst er nog een slotoffensief uit, enkele hoekschoppen en de 1-2 sterft in minuut 94 alweer op de deklat, nu was het Maxim Goossens die bijna matchwinnaar werd. Geen zege, geen nederlaag vandaag. Mogelijkheden genoeg gehad om van dit speels Beerschot afstand te nemen. Net zoals thuis tegen Virton zat het ook vandaag niet mee.