Verdiende zege voor Pelt in cupmatch (4-2)
14 SEPTEMBER 2023

Pelt kreeg op speeldag twee zwart beest Sint Lenaarts over de vloer.
Tegen de ploeg uit Brecht kon Pelt in 8 seizoenen slechts 1x winnen op De Roosen.
De bezoekers hadden afgelopen weekend een zeer verdienstelijke bekerwedstrijd op zitten, op Waregem waar uiteindelijk verloren werd met 4-1.
Bij Pelt lagen Kaan Tanriver, Sam Van Aerschot en Kjell Ven in de lappenmand.
De bezoekers verloren op de openingsspeeldag thuis van het ambitieuze ASV Geel, 0 op 6 wilden ze absoluut vermijden.
Veel volk op De Roosen, zeer veel volk.
De pre-matchdinners waren zeer druk bezet en in de tribunes zaten heel wat toeschouwers.
Van een studie ronde was nauwelijks sprake, op het kwartier wordt Siebe Paesen in de zestien gehaakt, een logische strafschop volgt.
Maico Gerritsen knalt de 1-0 tegen de touwen .
Wat later knalt de bedrijvige Joël Di Biniamu de 2-0 al tegen de touwen en Pelt lijkt op weg naar een makkelijke overwinning.
Niets is minder waar, de bezoekers hebben snel de aansluitingstreffer al tegen de touwen gejaagd, de 2-1 komt er via Lemaire na nog geen half uur spelen.
Pelt treft nog de paal en op slag van rusten zien we een schitterende Peltse aanval via Di Binamu, voor de doelmond vindt hij Maico Gerritsen die de 3-1 tegen de touwen trapt.
De bezoekers komen nog heel dicht bij de 3-2, de deklat brengt redding voor Pelt. Ruststand 3-1.
Ook na de pauze blijft het een aangenaam kijkstuk op De Roosen.
De bezoekers gaan naarstig op zoek naar de 3-2 en die komt er ook na een terechte strafschop. Jarne Mols maakt de fout, bezoekers Wynants knalt de 3-2 tegen de touwen vanaf de stip.
Pelt vergeet de match meermaals te beslissen, kansen van Mourad Daoudi en Maico Gerritsen leveren geen vierde doelpunt op.
De bezoekers zetten alles op alles en zijn nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Eerst redt doelman Ben Mertens uitstekend, wat later is de Peltse defensie bij de les. Pelt blijft het spannend houden, twee uitstekende kansen worden nog de nek omgedraaid.
In blessuretijd krijgt Pelt dan toch dé kers op de kaart, Jarne Mols trapt de 4-2 tegen de touwen en maakt zo zijn strafschopfout meer dan goed. Heel Esperanza viert feest, wat een match. Ook alle credits voor tegenstander Sint Lenaarts, leuk ploegje dat ondanks 0 op 6 bij de betere teams van de reeks hoort.
Verdiende zege voor Pelt in cupmatch (4-2)