Winst bij de Leeuwen na Hattrick Maico (2-4)
17 SEPTEMBER 2023

Met de Leeuwen ben je nooit klaar. Deze gedachte had iedereen na de toch wel verdiende zege in Rijkevorsel.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Heel Zwarte Leeuw schreeuwde om een rode kaart voor kapitein Carlo Palmans na een stevig duel op de plaatselijke aanvaller, scheidsrechter Thomas liet begaan tot grote frustratie van heel Zwarte Leeuw. De thuisploeg liet het niet begaan, speelde met veel grinta in de openingsfase en werd ei zo na beloond. De 1-0 spatte uiteen tegen onderkant deklat. Pelt ontsnapte en tijd voor wakker te schieten. Trainer Geert Van Dessel schreeuwde zijn manschappen toe, Pelt begon beter te combineren en trok het laken naar zich toe. De eerste kansjes volgden al snel. Joël Di Biniamu vond doelman Hofmans op zijn weg. Na 28 minuten spelen is de 0-1 dan een feit na een doelpunt van Mourad Daoudi en wat voor één. Van ruim twintig meter afstand trapt hij los in de winkelhaak. Pelt wil meer, heeft de thuisploeg duidelijk in zijn greep maar scoren voor de rust lukt niet meer. Doelman Ben Mertens kende geluk met de bal tegen de lat vroeg in de wedstrijd, voor de rest was Ben werkloos, ruststand 0-1.

Na de pauze lijkt Pelt verder te gaan op zijn elan al schrijven we snel een doelpunt bij, de thuisploeg is bij de eerste gevaarlijke actie voor de kooi van Mertens efficiënt, het is Donald Van Achteren die de gelijkmaker van dichtbij in doel trap 1-1 na 51 minuten spelen. Pelt blijft niet bij de pakken zitten, reageert meteen. De bal wordt mooi voor richting Maico Gerritsen getrapt, Maico weet er wel raad mee en trapt een minuut later de 1-2 tegen de touwen. En Pelt wil weer, de Leeuwen snakken even naar adem en op het uur lijkt Maico Gerritsen de wedstrijd helemaal te beslissen, de 1-3 is van mooie makelij, getekend door M.G. Toch maakt Pelt het zich onnodig moeilijk, in plaats van de bal eens weg te keilen, altijd de voetballende oplossing zoeken en daar profiteert de thuisploeg van. Na 65 minuten spelen scoort Jordy Dupont de 2-3, tweede bal tussen de palen voor de thuisploeg. Met de Leeuwen ben je nooit klaar schreven we eerder, ook vandaag zou het niet anders zijn. Toch kreeg Pelt mogelijkheden op de verlossende treffer, de kopbal van Carlo Palmans scheerde de lat en er waren nog pogingen van Siebe Paesen en Yannick Mols. De thuisploeg was nog één keer gevaarlijk, een vrije trap scheerde ook de deklat. De scheidsrechter liet lang overspelen, Maico Gerritsen vond het welletjes, dolde met de tegenstander en trapte diep in blessuretijd de 2-4 heel fraai binnen. 2-4 eindstand.

Een sterke collectieve overwinning tegen een efficiënt Zwarte Leeuw. Maxim Goossens pakte zijn derde gele kaart en mist het treffen thuis tegen KFC Nijlen.