Pelt en Nijlen delen de punten (0-0)
24 SEPTEMBER 2023

Veel volk op de vierde speeldag. Esperanza Pelt stelde al haar jeugdploegen voor aan het publiek, de tribunes zaten goed gevuld. Bij Pelt was Maxim Goossens geschorst. Tegenstander Nijlen had 3 op 9 en had duidelijk een plannetje klaar op De Roosen.

Geen studieronde deze keer, de bezoekers komen sterk aan de aftrap en verrassen Pelt een beetje. De storm gaat na goed tien minuten wel liggen, doelman Ben Mertens moest geen wonderen verrichten. Nijlen speelde in een 5-4-1 en daar had Pelt het duidelijk moeilijk mee, wel veel balbezit maar een gaatje vinden lukte maar niet. Op een verloren gewaande bal ging Siebe Paesen dan toch achterna, hield de bal net binnen van de achterlijn en probeerde dan maar zelf, doelman Bielen houdt de nul op het bord. De bezoekers speculeerde op de counter maar Carlo Palmans en co losten dit telkens subliem op. Meer viel er in deze gesloten eerste helft echter niet te noteren, op naar een betere tweede helft. Ruststand 0-0

Na de pauze komen er meer mogelijkheden voor Pelt. Maico Gerritsen vind al snel doelman Bielen op zijn weg. Op het uur komt Kaan Tanriver tussen de lijnen voor de geblesseerde Jarne Mols. Pelt heeft ondertussen de match helemaal in handen en Maico Gerritsen lijkt de 1-0 te scoren maar een uitstekende doelman Bielen redt de meubelen. Wat later komt Tijs Renckens in plaats van Thomas Paumen. De youngster van Pelt krijgt vijf minuten na zijn invalbeurt een uitgelezen kans op de 1-0, zijn poging gaat aan de verste paal naast. Ook Siebe Paesen krijgt een 100 procent mogelijkheid, zijn poging wordt in laatste instantie afgeblokt. Drie uitstekende kansen waarvan er altijd één tegen de netten had gemoeten. Net geen zure missers want met nog tien minuten op de klok komen de bezoekers ei zo na aan een doelpunt. Vrije trap voor Nijlen die vakkundig door doelman Mertens over de lat wordt getikt, de eerste echte moeilijke bal die Ben onschadelijk heeft moeten maken. Het zal bij een scoreloos gelijkspel blijven. We pakken acht op twaalf na vier speeldagen. Het zelfde aantal punten waar we vorig seizoen elf speeldagen over deden...

Volgend weekend trekken we naar KVK Wellen, allen daar heen!