Eerste nederlaag voor Pelt (2-3)
8 OKTOBER 2023

De eerste nederlaag is een feit voor Pelt en deze was totaal onterecht. Pelt kreeg met Berg en Dal de leider over de vloer, de ploeg uit Meerhout kon indrukwekkende cijfers voorleggen, 15 op 15 en een doelsaldo van 21 voor en 2 tegen. Pelt trok er zich niks van aan en schoot als een komeet uit de startblokken. Al in de eerste minuut kreeg Pelt een uitstekende kans via Gerritsen die net niet kon scoren en in minuut drie trok Joël Di Biniamu de trein op gang, haalde de achterlijn en zette voor doel, Yannick Mols kwam een voet te kort om de bal in de doel te trappen. Twee uitstekende kansen waarvan er altijd ééntje tegen de touwen had gemoeten. De bezoekers ontsnapte en waren dodelijk efficiënt, eerste tegenprik en Sander Vereijken klopte doelman Ben Mertens in de korte hoek, 0-1. Esperanza had het na deze vroege opdoffer even moeilijk maar reageerde gepast, Yannick Mols trapte de 1-1 niet veel later tegen de touwen. Pelt nam de wedstrijd dan weer in handen, wat volgde was propaganda voor het voetbal in derde amateur. Nog voor het half uur had Esperanza zijn verdiende voorsprong beet, Maico Gerritsen prikte zijn zevende treffer van het prille seizoen tegen de touwen, 2-1. De rust halen met een voorsprong was nu het doel, er was nog een kans op een derde doelpunt, doelman Lenaerts ging goed naar de hoek. Met de rust in zicht, dom balverlies aan de zijlijn, Berg en Dal neemt over en zet voor doel, topschutter Thijs Van Pol kopt zijn twaalfde treffer van het seizoen tegen de touwen, 2-2 met een grote strik rond, jammer. Na een zeer genietbare eerste helft gaan we rusten met een gelijke stand waar de bezoekers zeer blij mee mochten zijn.

Na de pauze wordt de wedstrijd een pak minder interessant, doelkansen vallen er amper te noteren. Ruben Scheelen moet snel de strijd staken met een blessure, Sam Van Aerschot komt tussen de lijnen. Pelt krijgt geen strafschop na overduidelijk handspel van Berg En Dal en aan de overkant gaat de bal wel op de stip, zowel Pelt als Berg En Dal zijn verbaasd over de beslissing van de scheidsrechter Ruben Calluy. Thijs Van Pol mag geschenk nummer twee van de avond in ontvangst nemen en trapt de elfmeter onhoudbaar binnen, 2-3. Een dreun van jewelste voor Pelt. In de slotfase nog een goede actie van Joël Di Biniamu in de zestien, had hij zich moeten laten vallen na het lichte contact? We gaan het nooit weten. Het siert de bezoekers wel dat ze toegaven dat de drie punten niet verdiend waren al kopen we er niks voor. Volgend weekend trekken we naar die andere topper, ASV Geel.