Pelt zet knappe inhaalrace in (3-3)
22 OKTOBER 2023

Voor de wedstrijd tegen Betekom waren er enkele wijzigingen. Doelman Wim Vanmarsenille stond voor het eerst tussen de palen. Thomas Paumen was geschorst en Ruben Scheelen is maanden out. Jarne Mols kwam terug in de ploeg. Ons B-elftal speelde tegen de leider en verloor uiteindelijk met 1-5 tegen Weerstand Koersel, Lars Craps lukte de eerredder.

De wedstrijd tegen Betekom dan, we kropen na 45 seconden al door het oog van de naald. Betekom schoot fel uit de startblokken en stond ei zo na al 0-1 voor, Pelt redde net de meubelen. De bezoekers gingen op hun elan verder en Andy Nsumbu lukte na 8 minuten de 0-1, één op één met doelman Vanmarsenille werkte hij beheerst af. Pelt was van slag, vond zijn ritme nog niet en op het kwartier scoorden de bezoekers een tweede keer, weer was het Nsumbu die de doelman verschalkte, nu in de korte hoek en 0-2. Pelt reageert meteen, een vrije trap wordt niet veel later rechtstreeks in doel getrapt via Maxim Goossens, zijn grond scherend schot verrast doelman Brent Thuys, 1-2. Niet veel later wordt Maxim met rood van het veld gestuurd. Pelt vanaf minuut 23 met zijn tienen verder. De bezoekers die zeer fel startte kruipen echter in hun schulp en het tienkoppig Pelt neemt de wedstrijd resoluut in handen. Maico Gerritsen kopt naast en een schot van Yannick Mols wordt gered door de doelman. Op slag van rusten wordt de wedstrijd minuten lang stilgelegd, bezoeker Mike Smits verliest even het bewustzijn. De ambulance komt er aan te pas en wedstrijd wordt bijna een half uur (inclusief rust) onderbroken. Na die onderbreking, twee wissels. Bezoeker Smits terug bij bewustzijn voor Brett Pauly en bij Pelt komt Kaan Tanriver voor Sam Van Aerschot tussen de lijnen. Pelt blijft naarstig op de gelijkmaker jagen en wordt koud gepakt tien minuten na de rust. Bij een zeldzame tegen prik gaat de bal op de stip, Nsumbu kan zijn derde treffer van de avond scoren en doet dat ook, 1-3. Raar maar waar, de bezoekers plooien zo terug en dat biedt perspectieven voor Pelt, Pelt blijft jagen op de aansluitingstreffer, met een mannetje minder blijven ze de betere ploeg. Met nog een kwartier op de klok moet Jarne Beckers de strijd staken, Tijs Renckens gaat in de spits spelen. Pelt wordt snel beloond, Tijs wordt in het straatje gestuurd door Maico Gerritsen en werkt hij knap oog in oog met doelman Thuys af, 2-3. De bezoekers krijgen wat later nog eens kans op de 2-4 maar die ene kans schieten ze ver naast. Wanneer Siebe Paesen de strijd ook geblesseerd moet staken en Rune Loenders tussen de lijnen komt wordt verdediger Jessy Hendrikx naar voren gestuurd, de bezoekers kreunen onder de Peltse druk en vijf minuten voor affluiten wordt Pelt beloond, Joël Di Biniamu haalt de achterlijn en vindt Maico Gerritsen die aan de tweede paal de verdiende 3-3 tegen de touwen kopt. Pelt wil meer en ei zo na was de 4-3 ook een feit, weer was het Mourad Daoudi die Maico Gerritsen vond. De poging van Maico werd met alle moeite gered door doelman Thuys die uiteindelijk een punt redde voor Betekom dat 70 minuten met een man meer speelde.

Volgende week zondag maken we de verplaatsing naar Zepperen Brustem.