Opnieuw gelijkspel voor Pelt (2-2)
5 NOVEMBER 2023

Pelt blijft de gelijke spelen opstapelen. Ook op speeldag 10 kwam het niet verder dan 2-2 tegen Diest. Pelt snakte naar een drie-punter en nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en werd al vroeg beloond. Na tien minuten een prachtige Peltse aanval over rechts, het was uiteindelijk Jarne Mols die zijn tweelingbroer Yannick aanspeelde en deze laatste knap binnentrapte, 1-0. Pelt leek er wel zin in te hebben tot even later de motor sputterde. De bezoekers uit Diest, kwamen zonder echte doelkansen af te dwingen, beter in de wedstrijd. Toch was Pelt nog tweemaal dicht bij de 2-0, Mourad Daoudi miste nog een wenkende kans en ook een kopbal van Joël Di Biniamu had beter gekund. Yannick Mols zag nog een strak schot gered worden door doelman Emanet. De 1-0 bij de rust was verdiend, op basis van een zeer sterk openingskwartier en toch wel drie uitstekende kansen.

De bezoekers komen na de pauze snel op gelijke hoogte. Het is bezoeker Sohaib Aburiala die uit de tweede lijn knap binnen trapt, 1-1 na 52 minuten spelen. Pelt blijft geduldig op zoek gaan naar een tweede doelpunt en wordt met nog ruim twintig minuten voetballen daar voor beloond. Opnieuw is Jarne Mols de aangever, Tijs Renckens schuift aan de eerste paal binnen, 2-1. Pelt laat het na om de score op te drijven, Maico Gerritsen komt een teen te kort en het blijft oppassen voor de tegen prikken van Diest. Hoekschop voor de bezoekers, Kim Bosmans kopt overhoeks binnen, 2-2. Beide ploegen gaan nog vol voor de winst, uitgespeelde kansen blijven uit. Geen winst voor Pelt en het blijft met 12 punten uit de eerste periode toch wel onder de verwachtingen. Gelukkig zijn er nog 20 wedstrijden te spelen en nog 60 punten te verdienen.

Zaterdag spelen we opnieuw thuis, we ontvangen Witgoor Dessel op 11 november.