Winst tegen Witgoor Dessel (3-0)
12 NOVEMBER 2023

Er heerste een gezellige drukte op De Roosen. De jeugdwerking had zich vol ingezet voor een gezellige Sint Maarten vuur, op het kunstgrasveld speelde ons B-elftal tegen Lommel Kolonie. Pelt B verloor uiteindelijk na een zeer goede wedstrijd van Kolonie met 2-4 na twee doelpunten van Storm Schoeters. Het eerste elftal kreeg Witgoor Dessel over de vloer, bij Pelt waren Jarne Mols en Maxim Goossens geschorst. De bezoekers vonden we Bob Adriaans terug.

Pelt laat de studieronde links liggen en kiest resoluut de aanval. Na enkele schuchtere pogingen valt het doelpunt al in het openingskwartier. Thomas Paumen slalomt door de Desselse defensie en trapt fraai binnen, 1-0 net wat we nodig hadden. De druk van Pelt houdt nog even aan, Maico Gerritsen mist totaal zijn schot en een vrije trap van Paumen strandt in de muur. Een handsbal in de zestien van Witgoor levert geen strafschop op voor Pelt. Witgoor nog niet gevaarlijk geweest, komt ei zo na op gelijke hoogte. Gelukkig kan Kaan Tanriver de bal net voor de lijn wegwerken, serieuze waarschuwing voor Pelt. Toch komt Pelt op een dubbele voorsprong wanneer Maico Gerritsen zijn tiende van het seizoen tegen de touwen jaagt, 2-0. De bezoekers zijn te onmondig om iets aan de achterstand te doen, 2-0 bij de rust is dan ook een logische ruststand.

De bezoekers wisselen een speler tijdens de rust en dat geeft hen precies wat extra motivatie. Het is Dessel dat nu snedig uit de kleedkamer komt, al kan het doelman Wim Vanmarsenille niet aan het werk zetten. Pelt blijft geduldig de voetballende oplossing zoeken, ook langs onze kant valt er niet veel te noteren qua doelpogingen. Een vrije trap van Yannick Mols wordt door doelman Arrazola vakkundig uit de kruising getipt. Maico Gerritsen beslist iets voor bij het uur de wedstrijd helemaal met de 3-0 na een intikkertje (waar we de beelden nog eens van moeten herbekijken). Mathias Vos komt tussen de lijnen voor Joël Di Biniamu en wat later krijgt een hard werkende Tijs Renckens zijn verdiende applausvervanging, Jan Smolders komt tussen de lijnen. In het slot van de wedstrijd mist Maico Gerritsen nog de 4-0 en komt Tom Van Maanen nog voor Thomas Paumen in de ploeg. Pelt boekt een logische en verdiende zege van een toch wel onmondig Witgoor.

Volgend weekend trekt Pelt naar dé ploeg in vorm, Eendracht Termien, op zondag 19 november om 15h00. Sam Van Aerschot pakte zijn derde geel

Winst tegen Witgoor Dessel (3-0)