winst tegen Eksel (2-0)
26 NOVEMBER 2023

Eindelijk, een eerste noord-Limburgse derby voor fusieploeg Esperanza Pelt. De laatste dateerde al van 2014, tegen Overpelt VV (1-1). Vanavond kwam promovendus Eksel afgezakt naar De Roosen dat lokte heel wat volk naar onze pre-matchdinners. Eksel sprokkelde tot heden slechts 1 puntje uit 12 wedstrijden. Pelt zag zijn wedstrijd in en tegen Termien letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Iedereen verwachte een walk over tegen de rode lantaarn maar zover lieten de moedige bezoekers het niet komen.

Dat Pelt heer en meester in het balbezit zou zijn dat wist iedereen al op voorhand. Het afdwingen van doelkansen was een ander paar mouwen voor Pelt. De voorbije wedstrijden lukte dit telkens, vanavond stokte het paardje. Enkel Tijs Renckens schoot een wenkende kans over en een schot van Yannick Mols ging naast. Pelt claimde nog een strafschop na een overduidelijke haakfout op Maico Gerritsen in de zestien. De bezoekers konden doelman Wim Vanmarsenille niet één keer aan het werk zetten. 0-0 bij de rust was dan ook teleurstellend.

Beterschap na de pauze, ja toch wel. De 1-0 valt meteen na rust. Het is Mourad Daoudi die een voorzet binnen kopt. Zou de Peltse trein nu vertrokken zijn? Neen de motor bleef sputteren. Pelt probeerde wel de voorsprong uit te diepen, enkel de kansen gingen telkens naast of over. Met nog een kwartier spelen krijgt Pelt een strafschop na handsbal, Maico Gerritsen beslist de wedstrijd met een panenka, 2-0. Het moedige Eksel steekt plots de neus aan het venster, ze krijgen tot tweemaal toe een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Pelt komt met de schrik vrij en mag na toch wel een zwakke wedstrijd drie punten bijschrijven. Volgende week maken we de verplaatsing naar KFC Turnhout.