Winst in Turnhout (0-2)
3 DECEMBER 2023

Pelt speelde nog eens op verplaatsing. Na drie thuiswedstrijden en een 7 op 9 (Diest, Witgoor en Eksel) en de uitgestelde wedstrijd op Termien maakte we de verplaatsing naar het Stadspark in Turnhout. Turnhout degradeerde uit tweede amateur, stond in de subtop maar kon met 2 op 9 al drie weken niet meer winnen. Ook waren de Binken op eigen terrein ongeslagen. Pelt won vorig weekend wel van Eksel, overtuigend was het dan wel niet maar dat we een goede ploeg hebben zou vanavond duidelijk worden.

Met Ben Mertens, Joël Di Biniamu, Jan Smolders en Thomas Paumen had Pelt een bank om U tegen te zeggen. Sam Van Aerschot was de nieuwkomer in de ploeg. In een koud Stadspark is het eerste wapenfeit meteen voor de thuisploeg, doelman Wim Van Marsenille gaat goed plat aan de eerste paal op een poging van Colman. De boomlange Bastiaensen is de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, een hoekschop wordt naast gekopt door de reus van Turnhout. Op het kwartier moet Sam Van Aerschot de strijd staken,  even ervoor kwam hij in contact met de sintelbaan naast het veld. Joël Di Biniamu komt tussen de lijnen. Trainer Geert Van Dessel herschikt zijn pionnen en haalt Jarne Mols een rij achteruit. De eerste helft heeft weinig te bieden, Pelt prikt wel tegen. Maico Gerritsen en Mourad Daouidi stuiten op doelman Senne De Fré en een schot uit de tweede lijn van Maxim Goossens gaat net naast. Een brilscore bij de rust is dan ook een juiste weergave.

Na de koffie is het weer de thuisploeg dat het felst start, doelman Van Marsenille aan het werk zetten zit er niet in. Na bijna een uur voetballen vindt Pelt het welletjes en schakelt twee versnellingen hoger. Eerst trapt Maico Gerritsen een wenkende kans op doelman De Fré. Een zeer bedrijvige Joël Di Biniamu doet dit even later over. Op het uur krijgt Pelt dan toch wat het verdient, de 0-1 via Tijs Renckens en Maico Gerritsen tikt binnen. Turnhout is het noorden kwijt en wat later vergeet Yannick Mols de 0-2 te scoren. Actie van Joël op links, houdt het overzicht en bedient Yannick die buitenkant paal trapt. De thuisploeg steekt nog eenmaal het neus aan het venster. Een mogelijkheid wordt over getrapt. Met nog tien minuten op de klok mag Tijs Renckens vanaf eigen helft richting doelman De Fré afstormen, hij houdt onderweg twee verdedigers af en wordt in de zestien foutief afgestopt. Strafschop voor Pelt, Maico Gerritsen kan zijn 14de van het seizoen tegen de touwen trappen. Na 8 gemaakte strafschoppen (4 beker en 4 competitie) is de eerste misser een feit, te zwak getrapt en doelman De Fré pakt klemvast. Meteen daarna claimt de thuisploeg aan de overkant een strafschop, gelukkig voor Pelt speelde het eerst de bal. Joël Di Biniamu mist nog de 0-2 of was doelman De Fré zo goed? Uitstel echter want met nog vijf minuten op de klok ziet Joël zijn zeer sterke tweede helft beloond worden met een knappe actie over links en dito afwerking, 0-2 en boeken toe. Dik verdiende overwinning na misschien het sterkste laatste half uur wat we dit seizoen zagen. Doelman De Fré had met enkele knappe reddingen en een penalty redding een groot aandeel dat de afgang niet groter was voor de thuisploeg. Aan de overkant moest Wim Van Marsenille geen wereldsafe's doen, Wim stond er wanneer het moest en kon rekenen op het uitstekend centraal duo Kaan Tanriver - Carlo Palmans. Een derde clean sheet op rij.

Woensdag maken we de verplaatsing naar Eendracht Termien dat vrijdag Wellen klopte (1-0). De inzet mag er zijn, de eerste plaats in periode twee. In het algemeen klassement kan Termien alleen leider worden en Pelt de top vijf induiken... afspraak woensdag 6 december om 20h00 in Termien.