Pelt zorgt voor spektakel op Termien (3-3)
6 DECEMBER 2023

Twee ploegen in goede doen. Thuisploeg Termien behaalde een indrukwekkende 24 op 24 de jongste acht weken. Pelt mocht na de recente 9 op 9 naar boven kijken en kon mits winst terug in de top vijf duiken. Wie te laat kwam, zoals het webteam, miste de openingstreffer van de avond. Thuisspeler Martijn Stefani scoorde op prachtige wijze de 1-0 na goed drie minuten voetballen. Vanaf minuut tien konden we eindelijk meespreken over de wedstrijd. We zagen een opbouwend Pelt, dat naar openingen zocht maar ze niet vond. Tot aan de zestien bouwde Pelt geduldig op, doelman Valkeners aan het werk zetten zat er voorlopig niet in. De thuisploeg was gevaarlijk met de omschakeling, bij een zeldzame tegen prik was het thuisspeler Andy Dauwe die de score verdubbelde, weer een mooi doelpunt. Aanname met de rug naar het doel, draaien en de verste hoek zoeken, 2-0 na goed 36 minuten voetballen. Pelt lag helemaal niet onder, enkel gevaar zorgen lukte (nog) niet. Termien kreeg twee kansen en scoorde tweemaal, 2-0 bij de rust was dan ook logisch.

Trainer Geert Van Dessel had een plannetje tijdens de rust klaar. Jarne Mols bleef in de kleedkamer, achteraan ging men man-op-man spelen en Jan Smolders kwam in de ploeg als target-spits. Het loonde meteen, amper afgetrapt of Maxim Goossens trapt op doel, doelman Valkeners redde. Maico Gerritsen trapte de aansluitingstreffer tegen de touwen, 2-1 na 46 minuten. De thuisploeg is het noorden kwijt, Tijs Renckens laat twee minuten later de 2-2 liggen. Hij besluit jammerlijk naast. In minuut 50 trapt Mourad Daoudi op de kruising. Wat een sterke koffie kregen de Peltse spelers. Onder impuls van Smollie gingen we naarstig opzoek naar de verdiende gelijkmaker. Weer werden kansen gemist. Joël Di Biniamu en Mourad Daoudi laten de gelijkmaker liggen. Aan de overkant lijkt de onzichtbare thuisploeg Pelt het genadeschot te geven. Stefani lukt zijn tweede van de avond, via de verste paal en binnen, 3-1 met nog twintig minuten op de klok. Pelt laat de kopjes niet hangen, gaat resoluut verder op jacht naar dat tweede doelpunt. De thuisploeg vergeet zelf de doodsteek helemaal te geven. Met nog tien minuten op de klok krijgt Pelt een strafschop. Maico trapt de bal hard in het dak van het doel binnen, 3-2. Pelt met Sam Van Aerschot nog in de ploeg zet alles op alles, tweemaal is het net niet. Weer wringen we twee uitstekende kansen de nek om op de verdiende gelijkmaker. Uiteindelijk zitten we in minuut 93. Doelman Wim Vanmarsenille mag een vrije trap nemen aan de middenlijn. Iedereen mee naar voren, de bal wordt gedropt aan de rand van de zestien, Smollie kopt door en in een pak van spelers is het Maico Gerritsen die heel Pelt in een extase trapt, 3-3. Wat een vreugde maar scheidsrechter Krieken geeft aan dat er nog twee minuten resten. Opstootje aan de Peltse zestien, Sam Van Aerschot krijgt geel. Vrije trap voor Termien op een leuke plaats, het laatste wapenfeit sterft in het zijnet. Wat een tweede helft van Pelt, net zoals in Turnhout hadden we vanavond zeker vijf keer moeten scoren. Zaterdag ontvangen we weer een topper, Schoonbeek Beverst dat netjes in de top vijf staat. Tot op De Roosen !