Pelt rukt op na nieuwe winst
10 DECEMBER 2023

De laatste wedstrijd van de heenronde. Op acht dagen tijd kreeg Pelt drie ploegen uit de top vijf voor de kiezen. Het nummer vier Turnhout (0-2), nummer twee Termien (3-3) en vanavond het nummer 5. Schoonbeek Beverst dat het meeste clean sheets achter zijn naam had staan (6). Het zware veld woensdag op Termien eiste zijn tol, geen Maxim Goossens vanavond aan de aftrap en het trio Yannick Mols, Maico Gerritsen en Mourad Daoudi beslisten pas net voor de aftrap of ze wel of niet zouden spelen. Alle drie verschenen uiteindelijk toch aan de aftrap. De bezoekers botsten vorig weekend op een efficiënt Sint Lenaarts (0-3) en wilden geen tweede week op rij verliezen. De aftrap werd gegeven door de Kerstman of was het een Kerstvrouw... ?

We zagen een eerste helft die aan elkaar gewaagd was. Op het kwartier moet Yannick Mols de strijd staken, Jan Smolders komt tussen de lijnen. Veel kansen zien we niet. De bezoekers zijn gevaarlijk in de omschakeling. De wedstrijd blijft lang op slot tot Joël Di Biniamu een actie maakt op links, zijn voorzet voor door twee verdedigers gemist en Jarne Mols trapt overhoeks binnen, 1-0. Lang is echter de vreugde niet, balverlies net over de middenlijn, rake counter van de bezoekers en Tom Roland brengt de stand net voor de rust gelijk, 1-1.

Na de pauze blijft de wedstrijd evenwichtig, geen al te grote doelkansen. De gelijke stand was gewoon terecht op dat moment. Met nog twintig minuten op de klok mag een moegestreden Tijs Renckens het strijdtoneel verlaten. Thomas Paumen komt in de ploeg en Jan Smolders gaat terug diep in de spits spelen. We zien een laatste kwartier waar Pelt plots alle registers open trekt. Maico Gerritsen mist een wenkende kans op de 2-1. Ook Jan Smolders krijgt de bal niet voorbij doelman Bastiaens. De bezoekende doelman staat plots in een schietkraam. Hij houdt wat later weer twee gemaakte doelpunten uit zijn doelvlak. De tijd tikt verder, Pelt verdiend dat tweede doelpunt en wanneer Joël Di Biniamu plots alleen voor doel staat vlamt hij op de linker doelpaal, wat een kans. Maar nog niet is het gedaan, in dezelfde fase zwiept Mourad Daoudi de bal voor de kooi. Een rake kopbal van Jan Smolders tegen de deklat en ja, de bal valt voor de voeten van Maico Gerritsen, die de verdiende 2-1 binnen legt. Wat een slot en dit na de match van woensdag.

Dikke proficiat jongens. Zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in en tegen Betekom. Allen daar heen!