Door het oog van de naald (0-0)
16 DECEMBER 2023

Een zeer degelijke tot uitstekende eerste helft, gepaard met een ondermaatse tweede. Dit seizoen hadden we het nog niet meegemaakt. Was het vervroegde aanvangsuur of het natte kunstgras de redenen? De eerste helft was Pelt duidelijk de betere met zeer veel balbezit. De thuisploeg trok een dubbele muur op, Pelt kreeg een drietal mogelijkheden op een voorsprong. Een misverstand tussen Maxim Goossens en Maico Gerritsen had al een vroege voorsprong kunnen opleveren. Liep Maico in de weg? Wie zal het zeggen. Jessy Hendrikx scoorde even later dan wel, de lijnrechter zijn arendsoog zag buitenspel en tot slot trapte Mourad Daoudi een vrije trap richting eerste paal waar doelman Brent Thuys weinig moeite mee had. Verder waren er aanvalsgolven waar Pelt het na liet om te score te openen. Het vele balbezit leverde steriele Peltse druk op, de thuisploeg hield uiteindelijk vlot stand. Gaande weg eerste helft kwam zelfs Betekom eens piepen aan het venster, Pelt doelman Wim Vanmarsenille plukte uit de lucht en net voor rusten redde Wim de tweede lokale dreiging. We gingen uiteindelijk rusten met 0-0, de (weinige) kansen afmaken moest in de tweede helft maar gebeuren.

De tweede helft was er eentje die we dit seizoen nog niet zagen. Bij Pelt lukte amper nog iets en het was de thuisploeg die het commando overnam en enkele goede tot zeer goede mogelijkheden kreeg. Pelt mocht van geluk spreken dat de lokale spitsen de kansen telkens de nek om wrongen of dat we konden rekenen op een alerte Wim Vanmarsenille. Ook Carlo Palmans was regelmatig stofzuiger van dienst. Pelt bakte er weinig van, ook met alle drie de wissels lukte er niet veel. Er vielen wel enkele kaarten langs beide zijden (3+3). We leken af te stevenen op een 0-0 waar we meer dan tevreden mee mochten zijn. Zou het dan toch gebeuren in de laatste minuut. Peltse druk naar voren, de luchtmacht met Smolders als target staat klaar om te punten te stelen, de laatste voorzet komt niet aan en meteen daarna wil de thuisploeg nog een strafschop na vermeend handspel. De scheidsrechter fluit luttele seconden wijselijk af. Betekom verdiende meer, Pelt door het oog van de naald.

Even nog een dankwoord naar onze supporters, ze waren zeer talrijk aanwezig en zorgde tijdens de koffie (of was het bier) voor een Breugeliaanse Dinner voor de busgangers die al in de namiddag de bus op stapte. Bedankt aan de initiatiefnemers.