Pelt onderuit tegen Geel (0-2)
14 JANUARI 2024

Heel wat wijzigingen en verschuivingen bij Pelt. Maxim Goossens haakte af tijdens de opwarming, Tijs Renckens was geblesseerd. Geen Sam Van Aerschot en doelman Ben Mertens in de kern. Pelt opteerde voor de eerste maal dit seizoen met vier veldspelers op de bank, waaronder de twee verplichte -21 jarigen (of je betaald een boete).

Een pak volk op De Roosen, de pre-matchdinner zaten afgeladen vol, een aantal waar menig 1B-ploeg jaloers op zou zijn. Zo zaten ook de businesseats gezellig vol. De bezoekers brachten op hun beurt dan twee supportersbussen mee, alle ingrediënten waren aanwezig om er een fijne voetbalavond van te maken.

Pelt met Ruben Scheelen en Siebe Paesen terug in de basis begint vrank en vrij aan de wedstrijd. Jessy Hendrikx in de spits naast topschutter Gerritsen en Di Biniamu moest de trein telkens op gang trekken. De wedstrijd is best aardig om te volgen, evenwichtig met af en toe een gevaarlijke uitbraak. Bij Pelt krijgt Thomas Paumen een uitstekende mogelijkheid. Thomas mag aanleggen maar ziet zijn schot in extremis afgeblokt worden door bezoekers Yannis Van Parys. Ook de bezoekers steken de neus door het venster, Marijn Convents trapt gelukkig naast. We lijken met 0-0 de rust in te gaan tot de laatste minuut de lijnrechter buitenspel ziet die er helemaal geen was. Geel profiteert meteen, lanceert een snelle tegenaanval en het is Edwin Wang die doelman vloert in de korte hoek, 0-1.

Geen wissels tijdens de rust, de bezoekers plooien terug en Pelt gaat op zoek naar de gelijkmaker. Weer is het Paumen die tot tweemaal toe dé kans krijgt op de gelijkmaker te scoren. De bezoekers laten het eveneens na om de wedstrijd te beslissen, de Geelse kansen waren ook bijna niet te missen. Daarna volgen twee zeer discutabele strafschopfasen waar we zelfs van de eerste geen weet van hadden en pas zagen op de beelden. De handsbal die bezoeker Jean-Michel Hoebregs maakte was dan een overduidelijke strafschop, helaas sloot scheidsrechter Vanhengel de ogen. Misschien een cruciaal moment want Pelt verdiende op dat ogenblik wel de gelijkmaker. De bezoekers bleven de missers opstapelen voor het doel van de sterk keepende Vanmarsenille zodat de spanning bleef tot de laatste minuut. Pelt bleef jagen op de gelijkmaker, Yannick Mols zijn vrije trap likte nog de staander. In de laatste minuut was het over en uit, de bezoekers glipte door de buitenspelval en Convents maakte het af, 0-2 en boeken toe. Wim Vanmarsenille behoedde Pelt meteen daarna nog van de 0-3 door gepast in de voeten te duiken.

De bezoekers hebben de zege echt niet gestolen want kansen kregen ze voldoende. Ook Pelt kreeg voldoende kansen en wat als de scheidsrechter zijn ogen niet sluit bij een 0-1 stand, vijgen na Pasen. Op naar Diest!