Strafschop beslist wedstrijd (1-0)
28 JANUARI 2024

Vorig weekend geen voetbal door Koning winter. Opnieuw dus een thuiswedstrijd voor Pelt, tegenover de verloren wedstrijd tegen Geel (0-2) wat wijzigingen bij Pelt. Jessy Hendrikx en Mourad Daoudi waren out. Joël Di Biniamu startte op de bank. Jarne Mols, Maxim Goossens en Sam Van Aerschot stonden aan de aftrap. De bezoekers konden mits winst Pelt op tien punten zetten en zich stevig in de top van het klassement nestelen.

Pelt schiet het felst uit de startblokken. Het is Siebe Paesen die zeer bedrijvig is in de beginfase van de wedstrijd. Twee keer kan hij net niet doelman Yanno Vanwelkenhuysen aan het werk zetten. De bezoekers met Jens Lowies en Dylan Vanwelkenhuysen hebben heel wat scoren vermogen in hun rangen, dus het was oppassen voor dit duo. Pelt kan de score al vroeg openen. Thomas Paumen wordt gehaakt in de zestien, scheidsrechter Brett Thomas staat er met zijn neus op en wijst naar de stip. Maico Gerritsen trapt zijn 18de treffer van het seizoen tegen de touwen, 1-0. Een minuutje later opnieuw gejuich, nu op het veld er naast, onze B-ploeg heeft zonet de score geopend tegen titelkandidaat SV Breugel in vierde provinciale. Beide Peltse ploegen op voorsprong met 1-0. Pelt met dirigent Carlo Palmans heeft alles onder controle en speelt vanuit een goede organisatie. Misschien wordt er te vaak op balbezit gespeeld zodat er weinig doelgevaar te noteren valt. Beide doelmannen beleven dan ook een zeer rustige avond.

De 1-0 bij de rust was dan ook verdiend. Onze B-ploeg stuntte met 1-0 (wedstrijd begon om 19u00). De tweede helft gaan bezoekers hoger spelen zonder uitgespeelde kansen af te dwingen. Doelman Wim Vanmarsenille moet geen wonderen verrichten. Een kopbal en schotje gaat naast en tweemaal goed Wim goed plat om verdere onheil te voorkomen. Pelt kan ook dreigen, een schot van Maxim Goossen is te centraal waar doelman Vanwelkenhuysen dan geen moeite mee heeft. Ook Thomas Paumen heeft nog enkele acties in huis, de laatste pass ontbreekt. Pelt brengt met Joël Di Biniamu en Jan Smolders nog twee verse krachten tussen de lijnen. Joël trapt nog in het zijnet en de 2-0 wordt in laatste instantie afgeblokt. Grote doelkansen zagen we niet, beide doelmannen moesten geen wonderen verrichten en de gelukkigste ploeg won.

Volgende week zondag maken we de verplaatsing naar die andere revelatie, Berg en Dal. Aftrap om 15u00 te Meerhout.