Verlies in Berg en Dal (3-1)
4 FEBRUARI 2024

Pelt heeft vanmiddag een nederlaag geleden tegen tweede in de rangschikking, Berg en Dal. Nochtans had het enkele uitstekende kansen in deze topper. Met amper vijf minuten op de klok werd Siebe Paesen door de buitenspelval geloodst. Siebe mag alleen op doelman Yarne Lenaerts af, mist deze opgelegde kans jammerlijk. De thuisploeg reageert meteen met enkele hoekschoppen waar Pelt niet in de problemen mee komt. Ook Pelt krijgt een handvol hoekschoppen die niets opleveren. Maico Gerritsen zet zich rond minuut twintig achter een vrije trap op een leuke plaats, net buiten de zestien. De bal verdwijnt in de muur. De eerste tegenprik van de thuisploeg is raak, in eerste instantie redt doelman Wim Vanmarsenille de lokale poging maar de herneming van kapitein Ramon Voorn gaat binnen, 1-0 en op dat ogenblik niet verdiend. Een bedrijvige Thomas Paumen mag niet veel later zijn kans wagen met een vrije trap, weer net buiten de zestien. Thomas jaagt de bal over. De thuisploeg mag met de rust in zicht ook een vrije trap nemen, de bal komt in de zestien waar doelman Vanmarsenille lijkt te plukken, Wim kan er niet goed bij, was het een duwfout? De bal gaat met veel geluk binnen via een hoofd. Jarno Molenberghs krijgt het doelpunt op zijn conto, het kon net zo goed een own-doelpunt zijn. Een mokerslag die Pelt eigenlijk niet verdiende, de vervelende 2-0 ruststand stond er wel.

Twee wissels bij de rust. Kaan Tanriver en Siebe Paesen blijven in de kleedkamer. Joël Di Biniamu en Jan Smolders moeten het tij doen keren. Dit duo heeft welgeteld twee minuten nodig om toe te slaan. Jan stuurt Joël mooi weg op de flank, de aansluitingstreffer hangt meteen tegen de touwen, 2-1 na 48 minuten spelen. Toch worden we meteen terug koud gepakt. Hoekschop voor de thuisploeg en het is thuisspeler Jentl Vankrunkelsven die aan de eerste paal te makkelijk mag scoren (3-1). Pelt komt deze opdoffer niet meer te boven. Al kregen Joël Di Biniamu (op de doelman) en Thomas Paumen kansen op de aansluitingstreffer. Thomas miste de 3-2 alleen voor doel. Pelt ontsnapte ook paar keer aan een vierde tegentreffer.

Door het verlies is Termien periodekampioen. De strijd om een plek in de top vijf is nu echt losgebarsten. Van plaats vier naar acht voor Pelt. 4 op 12 in de jongste vier wedstrijden en slechts twee doelpunten gescoord. De hoofdjes leegmaken, er zijn nog 33 punten te verdienen.

Ons B-elftal speelde knap 1-1 gelijk bij SK Heusden 06. Ayatullah Karimou scoorde in minuut 9 de 0-1 op strafschop. De thuisploeg kwam net na het half uur op gelijke hoogte (1-1) en daar bleef het bij. 8 op 12 voor de manschappen van Patrick Huysmans. Zondag spelen ze de uitgestelde wedstrijd in en tegen Lommel Kolonie.