Duidelijke zege op Diest (0-3)
11 FEBRUARI 2024

Met een handvol afwezigen trok Pelt naar het geplaagde Diest. Jan Smolders stond voor het eerst aan de aftrap en Mourad Daoudi keerde ook terug in de ploeg. Van een studieronde in het kletsnatte Warandepark was geen sprake. De thuisploeg trok met goede moed naar voren en eiste in de beginfase het balbezit op, versierde enkele halve kansjes waar doelman Wim Vanmarsenille niet tussenbeide moest komen. Pelt nam het balbezit over, voetbalde vanuit een goede organisatie maar doelkansen vielen er niet te noteren. We leken dan ook met een logische brilscore de rust in te gaan. Met nog vier minuten op de klok mag Pelt een hoekschop nemen, die wordt aan de eerste paal doorgekopt door Jan Smolders en aan de tweede paal mag Mourad Daoudi de 0-1 binnen werken. Het doelpunt viel eigenlijk uit het niets. Even later verdubbelt Pelt ei zo na de score, vrije trap van Daoudi. Zowel Sam Van Aerschot als Jan Smolders kunnen de bal niet binnenwerken. De thuisploeg dreigt nog eenmaal, de wenkende kans eindigt bijna aan de cornervlag. Met een kleine voorsprong gingen we de rust in en daar waren we niet rouwig om.

Dezelfde acteurs na de pauze met meteen een wapenfeit voor de thuisploeg, Levy Maviluka trapt naast. Geen gelijkmaker en Pelt gaat hoger spelen. Nog voor het uur stuurt Yannick Mols door een bos van spelers Mourad Daoudi voor doel, bij de thuisploeg denken ze aan buitenspel, onterecht want de bal raakt nog een thuisspeler, Mourad trapt de 0-2 voorbij doelman Thomas Rosala tegen de touwen. Wat later heeft Mourad zijn hattrick bijna beet, op pass van alweer Yannick Mols mag Mourad aan de rand van de zestien aanleggen, zijn pegel verdiende een beter lot dan tegen de deklat. Geen 0-3 dus, de thuisploeg probeert nog wat aan de achterstand te doen, Pelt komt nooit in de problemen. Met nog tien minuten op de klok trapt Diest de grootste kans via Kim Bosmans net over. Pelt gunt zijn volledige bank nog speelminuten en het is de pas ingevallen Siebe Paesen die de kers op de taart mag plaatsen. Weer is het Yannick Mols de aangever, Siebe trapt mooi voorbij een kansloze Rosala in doel, 0-3 en drie punten in de pocket.

Zo sluiten we periode 2 af met een knappe 20 op 30 en steken we door de andere uitslagen een viertal ploegen voorbij in de ranking en komen we voorlopig op één punt van de derde, Zepperen Brustem. Er resten ons nog tien wedstrijden. Met de inzet en mentaliteit die we gisteren toonden bereik je al heel veel. Volgend weekend ontvangen we Beerschot U23 op De Roosen, tot dan.

(foto: Siebe Paesen heeft net de kers op de kaart geplaatst, 0-3)