Pelt ontploft in de laatste minuut (1-0)
18 FEBRUARI 2024

Esperanza Pelt versus Beerschot, bijna 10 jaar geleden de wedstrijd van het jaar. Toen eindigde de cupmatch in een 1-0 overwinning voor Pelt, daar tekenden we vanavond ook voor. De jonkies van Beerschot hadden drie wedstrijden op rij 0-0 gespeeld, waaronder op Geel en Wellen. Toch wel mooie adelbrieven om naar Sportpark De Roosen af te zakken.

Bij Pelt is topschutter Gerritsen nog out, Siebe Paesen was geel geschorst. Van een studieronde is er nauwelijks sprake, Jarne Mols zijn motor is al snel warm. Over de flank en een strakke voorzet richting tweede paal, een duikende Jan Smolders komt centimeters te kort. De bezoekers zoeken de voetballende oplossing, hebben gestalte in hun rangen en eisen hoofdzakelijk het meeste balbezit op. Pelt brengt zich onnodig zelf in de problemen, de eerste waarschuwing van Beerschot levert niets op. Bij Pelt mag Jessy Hendrikx in de zestien aanleggen maar vind de vuisten van doelman Kobe Hosten. Even later opnieuw Jessy Hendrikx, maar nu vanaf 40 meter. Doelman Hosten kan de bal nog maar net onder de deklat in hoekschop tippen. Op deze hoekschop kopt Ruben Scheelen staal hard naast. Ook Jan Smolders krijgt nog een kopkans die naast gaat. De bezoekers profiteren bijna van een slechte terugspeelbal, doelman Wim Vanmarsenille moet ver buiten zijn backlijn de aanstormende Jerrel Ray Hak proberen af te stoppen, Wim lijkt gepasseerd maar dan schuift Jerrel gelukkig uit en kan de Peltse defensie ontzetten, geen 0-1. Wat later belandt een derde bezoekende poging in de handen van Wim. Na een boeiende en zeer intense eerste helft gaan we rusten met 0-0.

Na de pauze blijven de bezoekers het balbezit opeisen, Pelt blijft geduldig en het kan af en toe gevaarlijk uitbreken. De kansen in de tweede helft zijn snel geteld en die zijn er voor de thuisploeg. Iets voorbij het uur mag Thomas Paumen alleen op doelman Hosten afgaan. Jammerlijk mist Thomas deze opgelegde kans, doelman Hosten redt met de voet. Pelt brengt met Joël Di Biniamu een nieuwe aanvaller tussen de lijnen. Joël krijgt meteen een kans, helaas stond hij ook buitenspel. Ondanks het vele balbezit van de bezoekers krijgen ze geen kans meer bijeen gevoetbald. Pelt dropt met Kaan Tanriver en Tijs Renckens nog twee verse krachten tussen de lijnen. In minuut 89 volgt de apotheose, hoe het doelpunt tot stand kwam dat vertellen we later wel als we de beelden opnieuw gezien hebben, het is Yannick Mols die Sportpark De Roosen doet ontploffen met de 1-0 in de verste hoek.

Drie zeer belangrijke en verdiende punten. Qua doelkansen op doel had Pelt duidelijk de bovenhand (7/3), het balbezit (46/54) was licht in het voordeel van de bezoekers. Aanstaande zondag maken we de verplaatsing naar Schoonbeek Beverst.