Pelt geeft dubbele voorsprong prijs
25 FEBRUARI 2024

Op het kunstgras van Schoonbeek Beverst heeft Pelt misschien wel een terechte nederlaag geleden. De thuisploeg startte zeer vinnig aan de wedstrijd, vergat de 1-0 te scoren en dat brak hen zuur op. Een Peltse uitbraak over links, Mourad Daoudi haalt de achterlijn en legt de bal panklaar voor Siebe Paesen die de gevleide 0-1 binnen trapt. Amper drie minuten later scoort Pelt een tweede keer, weer is het Daoudi die de assist geeft. Jan Smolders kopt in de verste hoek binnen, 0-2 na 22 minuten. De thuisploeg is nauwelijks van slag, de aansluitingstreffer valt er net na het half uur. Een geschenkje van Pelt die winger Jamal Aabbou dankbaar in ontvangst neemt en doelman Vanmarsenille te grazen neemt, 1-2. De thuisploeg heeft vaak de vallende ziekte waar scheidsrechter Vanermen telkens in trapt, zo gaat Maxim Goossens op de bon. Een bijzonder efficiënt Pelt gaat gevleid met een 1-2 voorsprong de rust in.

Na de pauze kruipt thuisspeler Quarem door het oog van de naald, scheidsrechter Vanermen geeft geen tweede geel. Bij Schoonbeek Beverst grijpen ze meteen in en na drie minuten wordt wordt Quarem gewisseld voor Dylan Put. Een gouden wissel blijkt niet veel later. Vrije trap voor de thuisploeg net buiten de zestien, die belandt op de paal waar de pas ingevallen Put de rebound binnen trapt, 2-2. Pelt is het noorden kwijt en vijf minuten later wordt opnieuw Put in stelling gebracht, nu werkt hij netjes af, 3-2. Dan is het voor de thuisploeg welletjes geweest. Met man en macht vechten ze voor  de drie punten. Wie zien veel gevechtsvoetbal en enkel bij Pelt krijgen ze gele kartonnen. Trainer Geert Van Dessel brengt zijn drie wissels in en dat rendeert pas de laatste 10 minuten. Terwijl de thuisploeg het na laat om de 4-2 te scoren krijgt Pelt in de slotfase vier mogelijkheden op rij om te scoren. De eerste is de grootste, in de kleine backlijn mist invaller Thomas Paumen totaal zijn schot en gaat de open kans naast. Wat later volgt er een charge op de andere invaller Joël Di Biniamu in de zestien waar scheidsrechter Vanermen Jan Smolders beloont met een gele kaart. Thuisdoelman Bastiaens ranselt nog een kopbal van Maxim Goossens uit de kruising en in de slotseconde kopt Ruben Scheelen nog een wenkende kans naast. Of het verdiend zou geweest, dat laten we in het midden. Bij Pelt waren veel spelers onder hun niveau, dan kan je onmogelijk wedstrijden winnen.

Nog een woordje over de scheidsrechter, twee maten en twee gewichten... Tweede keer dat we deze jonge kerel tegenkomen tijdens een wedstrijd van Pelt, op 21 oktober floot hij ook de wedstrijd Pelt-Betekom, remember?