Nederlaag in Sint Lenaarts (2-1)
10 MAART 2024

Pelt heeft gisteren een nieuwe nederlaag geleden op verplaatsing. De concurrentie verspeelde ook punten zodat Pelt vierde in de rangschikking blijft.

Bij Pelt was Jessy Hendrikx geschorst. Sam Van Aerschot en Maico Gerritsen lagen in de lappenmand. Op de grasmat van Sint Lenaarts was Pelt het eerste half uur duidelijk de betere ploeg. Echt gevaarlijk was het niet. Thomas Paumen wachtte te lang om af te drukken en wat later had Jan Smolders ook wel mogen proberen. De thuisploeg dreigde éénmaal met een balletje naast. Pelt kreeg ook een handvol hoekschoppen in het eerste half uur, ook dit leverde niets op. Iets voorbij het half uur mag de thuisploeg vanaf 30 meter een vrije trap nemen, deze wordt ongelukkig in doel verlengd door Carlo Palmans, uit het niets komt de thuisploeg op voorsprong, 0-1 na 31 minuten spelen. Pelt probeert wat aan de achterstand te doen maar gevaarlijk is het niet meer voor de pauze.

Na de pauze moet Pelt komen en dat doen ze ook meteen. De 1-1 komt er al heel vroeg wanneer Jarne Mols de bal over de lijn werkt, al moest de lijnrechter het doelpunt valideren, 1-1. Er op en erover dachten de Esperanza-supporters maar het was de thuisploeg die een tandje bijstak. Een 100 procent kans wordt gemist, een Peltse rug voorkwam de 2-1. Uitstel echter, met nog 20 minuten op de klok is het Hakim Borahsasar die de 2-1 in doel werkt na een plaatselijke aanval. Later redt Pelt doelman Wim Vanmarsenille tot tweemaal toe de meubelen op een grotere achterstand. Ondertussen vlogen het viertal Jarne Mols, Thomas Paumen, Mourad Daoudi en Carlo Palmans op de bon (geel), met gevolgen. Pelt kan welgeteld eenmaal dreigen, Thomas Paumen kan zijn poging niet kadreren en de bal gaat naast.

Om dit soort wedstrijden te winnen moet iedereen top zijn en agressiviteit tonen. Volgende week ontvangen we leider Eendracht Termien, het trio Jarne Mols, Carlo Palmans en Mourad Daoudi is geschorst.