Verlies tegen leider (0-2)
17 MAART 2024

Tegenover de verlieswedstrijd op Sint Lenaarts, vier wijzigingen bij Pelt. Kwamen in de ploeg: Jessy Hendrikx, Sam Van Aerschot, Kaan Tanriver en na 7 weken afwezigheid topschutter Maico Gerritsen. Carlo Palmans, Mourad Daoudi en Jarne Mols waren allen geschorst. Joël Di Biniamu begon vanaf de bank.

Nog voor dat we van een studieronde konden spreken was de 0-1 al een feit. Diepe bal van de bezoekers richting spits Andy Dauwe, een twijfelende doelman Wim Van Marsenille is te laat en Andy schiet in de verste hoek binnen, 0-1 na net geen vijf minuten voetballen. Een copy zoals in de heenwedstrijd waar Pelt ook vroeg op achterstand kwam. Pelt probeert de bakens te verzetten maar de leider uit Genk staat niet voor niets bovenaan en is al bijna 20! wedstrijden ongeslagen. Ondanks de goede wil van Pelt mogen de bezoekers iets voorbij het half uur de score verdubbelen. Weer is het Andy Dauwe die doelman Van Marsenille te grazen neemt, 0-2 en de wedstrijd lijkt nog voor de rust gespeeld. Uitgespeelde kansen kreeg Pelt voor rusten niet. Al probeerde Ruben Scheelen een werelddoelpunt te scoren (over en naast) en kopte Maico Gerritsen ook naast. Rusten deden we met 0-2 tegen een bijzonder efficiënt Termien.

Na de pauze laten de bezoekers de bal aan Pelt. Pelt gaat 45 minuten lang op zoek naar de aansluitingstreffer maar door pech komt die er niet. De bezoekers kruipen terug en het is al Pelt wat de klok slaat. Een vermeende strafschop wordt eerst niet gefloten. Een bal uit de tweede lijn van Yannick Mols sterft op de paal en op aangeven van de lijnrechter werd later de 1-2 afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks alle goed wil en veel balbezit blijft scoren een probleem voor Pelt. Met nog vijf finales te gaan ligt alles nog open, wil Pelt nog voor een goed klassement gaan, heeft het alles nog in eigen handen. Te beginnen zaterdag in en tegen Nijlen.