Belangrijke driepunter voor Pelt (0-3)
24 MAART 2024

Drie doelpunten, drie punten. Meer moet het eigenlijk niet zijn. Na de recente 0 op 6 moest Pelt dringend aanknopen met een overwinning. Het trio Palmans, Y. Mols en Daoudi kwam terug uit schorsing. Doelman Ben Mertens stond onder de lat. Ook verscheen Tijs Renckens aan de aftrap, heel wat wijzigingen tegenover de verloren wedstrijd tegen leider Termien vorig weekend.

Nijlen kon mits winst zich weer helemaal mengen in de eindronde-debatten. De eerste helft heeft Pelt veel balbezit, echt uitgespeelde kansen zijn er niet. Ook de thuisploeg kan niet echt gevaarlijk zijn zodat er met een logische 0-0 gerust wordt. Bij Pelt viel Sam Van Aerschot na 25 minuten spelen uit met een blessure. Siebe Paesen kwam Sam vervangen.

Na de pauze is het meteen raak voor Pelt, Maxim Goossens breekt de ban en scoort de belangrijke 0-1 na 47 minuten spelen. Vrije trap iets over de middenlijn genomen door Mourad Daoudi, via een verdediger van Nijlen komt de bal bij Maxim die staalhard in het dak van het doel trapt.  Nog voor het uur verdubbelt Pelt de score, Mourad Daoudi scoort zijn zesde van het seizoen, 0-2 na 55 minuten spelen. Peltse aanval waar Tijs Renckens het overzicht bewaard, ziet dat Mourad richting de zestien komt. Mourad neemt de doelman tegenvoets te grazen. In minuut 67 komt Thomas Paumen tussen de lijnen voor Tijs Renckens. Thomas zal niet veel later de 0-3 scoren, Pelt in een zetel na 76 minuten voetballen. Ook het derde doelpunt was van mooie makelij. Uittrap van doelman Ben Mertens, Maico Gerritsen kopt door en Thomas maakt het fraai in de korte hoek af. Joël Di Biniamu komt net na de 0-3 Mourad aflossen. Pelt komt niet meer in de problemen, tot de laatste minuut Nijlen een strafschop krijgt. Net zoals de voorbije twee seizoenen krijgt de thuisploeg in de slotfase een strafschop. In het seizoen 2022-2023 stopte Ruud Swinkels de elfmeter. Vorig seizoen ging de elfmeter binnen bij Swinkels, vanavond stopte Ben Mertens de strafschop die hij zelf veroorzaakt had, al was deze zeer licht. De elfde clean sheet dit seizoen een feit. Uitslag 0-3!

Door de andere uitslagen staat Pelt terug vierde. Er resten ons nog vier finales. Eerst een weekend de batterijen opladen, dan vol aan de bak thuis tegen KFC Turnhout op zaterdag 6 april.