Pelt wint nu ook van Wellen (2-0)
21 APRIL 2024

Ondanks enkele afwezigen heeft Pelt verdiend de punten thuisgehouden tegen Wellen. De doelpunten vielen in de tweede helft voor heel wat kijklustigen.

Bij Pelt ontbraken Ruben Scheelen (geschorst), Jarne Mols (blessure) en Sam Van Aerschot (blessure). Jan Smolders, Thomas Paumen en Rune Loenders zaten op de bank naast doelman Ben Mertens. Wim Vanmarsenille stond onder de lat.

In de eerste helft heeft Pelt duidelijk het betere van het spel. Maico Gerritsen krijgt al snel een mogelijkheid om de score te openen maar Maico kan net niet afdrukken. Niet veel later zal onze topschutter het strijdtoneel ook verlaten met een blessure. Thomas Paumen komt Maico vervangen. Pelt krijgt nog wat kansjes op een doelpunt maar noch Yannick Mols en Mourad Daoudi krijgen de bal niet in doel. Aan de overkant krijgen de bezoekers ook een uitstekende mogelijkheid, Pelt-doelman Wim Vanmarsenille gaat gepast in de voeten en belet het scoren. Met een brilscore gaan we de rust in, 0-0.

Bij Pelt komt doelman Ben Mertens nu onder de lat. De wedstrijd wordt evenwichtiger zonder noemenswaardige doelkansen. Op het uur moet Pelt altijd de 1-0 scoren maar weer wordt er voor de doelmond na veel geharrewar de opening niet gevonden. Nu staat Joël Di Biniamu in de weg. De 1-0 komt er wat later dan toch, het is de gevierde Carlo Palmans die de verdiende 1-0 tegen de touwen kopt. Wellen zet nu alles op alles, pompt elke bal naar voren. Een keer komt de gelijkmaker zeer dichtbij, maar onze keepers houden graag de nul, nu voorkomt Ben Mertens tot tweemaal toe in dezelfde fase een tegen doelpunt. Pelt met verse krachten Jan Smolders en Rune Loenders tussen de lijnen komt niet meer in de problemen. Vergeet Wellen helemaal uit te tellen maar scoort uiteindelijk nog een tweede maal diep in blessuretijd via Thomas Paumen. Thomas wordt door de buitenspelval geloodst, behoudt het overzicht en trapt de 2-0 langs de paal binnen.

Verdiend over gans de lijn. Volgende week maken we de korte verplaatsing naar Eksel. Let op, deze wedstrijd wordt meer dan waarschijnlijk vervroegd naar zaterdagavond. Daar communiceren we later nog over.